Peotoidud  » Muu

Kõrvitsasalat kitsejuustu ja läätsedega

Keskmine hinne: 3 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Trendikad tehnikad ja intensiivsed koostisosad. Kõrvits on paindlik.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane läätsed umbes kümneks minutiks külma vette likku.
2. Keeda seejärel soolaga maitsestatud vees umbes 30 minutit. Kurna ja loputa külma veega.
3. Lõika kõrvitsast viilud, eemalda koor ja seemned.
4. Aseta kõrvitsaviilud ahjuplaadile ja sega õliga.
5. Puista peale köömned, tüümian ja meresool ning küpseta umbes 20 minutit 190 kraadi juures. Lase maha jahtuda.
6. Sega omavahel rukolalehed, läätsed, röstitud kõrvits ja hakitud kitsejuust.
7. Lisa hakitud münt, veiniäädikas ja õli. Puista salatile sool ja purustatud pipar.

HEA TEADA!
* Kõrvitsa võib ahju panna ka koorega ning enne salatisse lisamist see eemaldada. Samuti võib kõrvitsat pannil praadida.
* Kõrvitsakoguste puhul räägitakse retseptided tavaliselt puhtast viljalihast. Marjale annavad kaalu koor ja seemned – keskmiselt on kadu 35%.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa