Peotoidud  » Muu

Röstitud kõrvitsa pirukas spinatiga

Keskmine hinne: 3.34 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Õhulises filotainas pirukas juhatab sisse toreda peo ja maitseb hästi klaasi veiniga. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Lõika kõrvits umbes 1 cm paksusteks viiludeks (koos koorega).
2. Aseta viilud koos küüslaugu, sibula, soola ja õliga küpsetusplaadile ning rösti 190 kraadi juures umbes tund aega.
3. Ahjust võttes eralda viljaliha koore küljest ja haki kuubikuteks.
4. Klopi munad piimaga lahti ning kloppimist jätkates lisa rõõsk koor, ürdid ja sinep. Maitsesta segu soola  ja pipraga.
5. Laota filotainalehed üksteise peale, määrides iga kihi vahele õli või sulatatud võid.
6. Aseta tainakiht 22 cm läbimõõduga koogivormi, tõsta põhjale küpsetatud kõrvitsad, hakitud spinat ja vala üle munaseguga.
7. Küpseta pirukut 35–40 minutit 190 kraadi juures.


HEA TEADA!
* Kuna filotaina lehti laotatakse üksteise peale mitu kihti, meenutab see lehttainast. Vajadusel võidki filotaina asendada lehttainaga. Sarnase täidisega pirukat võid valmistada ka soolase muretaina põhjal.

* Enne piruka ahju tõstmist võid peale riivida veidi Parmesani.

NIPP!
Kuidas kõrvitsat säilitada?
Kui kõrvitsat jääb üle, lõika see sektoriteks, mässi toidukilesse ja säilita külmikus. Selliselt säilib kõrvits üsna muretult paar nädalat, kui just pole tegemist külma saanud või väga küpse viljaga. Oma aia kõrvitsat võiks kindlasti ka purki panna ning supiks, küpsetisteks jne kasutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
M 03.nov 2013 22:12
Tegin piruka lehttaignaga (põhja ja äärtesse). Kõrvitsat oli natuke vähe ning seega pistsin ka mõned sukiini viilakad ahju, et hiljem piruka sisse panna. Sibula unustasin ahju panna ja praadisin selle pannil kergelt läbi. Kuna kasutust ootas ka tükk sinki, lisasin osale pirukast viimaseks kihiks ka singi. Pirukas tuli hea ja kerge (toekama kõhutäie saamiseks soovitan sinki/ kana/ hakkliha vms pirukale juurde panna).
1