Peotoidud  » Muu

Mandline pohlakook

Keskmine hinne: 3.4 Allikas: Metsa maitsed Autor: Pille Enden
Hapud pohlad magusal martsipanitainal täiendavad üksteist. Kook maitseb neilegi, kes väga magusat ei armasta.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + 30 minutit külmkapis + 60-75 minutit küpsetamiseks

1. Riivi või haki martsipanimass ja sega teiste põhjaainetega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm suuruse läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külmkappi.

2. Küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit, kuni põhi on kuldpruun.

3. Täidise tegemiseks vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega hulka kohupiim, jahvatatud mandlid, nisujahu ja küpsetuspulber ning püreeritud pohlad.

4. Vala täidis põhjale ja küpseta veel 45–60 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Susanna 02.veeb 2016 21:55
Väga mõnus õhuline kook, panin tsipa vähem suhkrut ja rohkel pohli, aga kindlasti soovitan proovida.
Liisi 23.okt 2013 19:22
Mmmm, tundub isuäratav. Vaja mandleid ostma minna. :) Kindlasti tahan seda retsepti proovida.
1