Peotoidud  » Muu

Toorjuustukook mustikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Pehme kui samet, õhuline kui pilv. Veevannis küpsetamine annab koogile vajalikku mahlasust ja nii ei kuiva kook küpsedes ära.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga või kuue väikese koogivormi põhja. Püreesta mustikad ja suhkur ühtlaseks ning suru läbi sõela. Mikserda toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur ühtlaseks. Lisa ükshaaval pidevalt segades munad. Lisa ka vahustamata koor, sidrunimahl ja liköör. Sega ühtlaseks ja vala segu põhjale. Nirista peale mustikapüree ning sega muster hambatikuga pealt siiruviiruliseks.

2. Vooderda koogivorm(id) väljast kuni üles servadeni tugevamat sorti kahekordse fooliumiga ja aseta sooja veega täidetud suuremasse ahjuvormi või -pannile. Vorm peaks olema poolest saadik vee sees. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, väiksemaid kooke 25 minutit. Keera ahjukuumus maha ja lase koogil tunni jagu ahjus puhata. Väiksematele piisab 30 minutist.

3. Tõsta veevannist ja jahuta toatemperatuuril täielikult. Pane koos vormiga vähemalt 5 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema. Eemalda vormi servad ja kaunista soovi korral mustikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa