Peotoidud  » Muu

Ahjus küpsetatud maisikanakesed lillkapsa ja tomatiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Nimele vastavalt toidetakse maisikanu maisiga. See teeb linnuliha mahedamaitseliseks ning nahk küpseb isuäratavalt kollaseks. Eriti õrn ja maitsev on hästivarustatud poodides müügil olev maisitibu. Kindlasti ära
unusta salveid, see moodustab kanaga vastupandamatu koosluse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 3 portsjonit
1. Lõika lillkapsas tükkideks. Õisikuid pole tarvis ideaalselt eraldada, võid lõikuda üsna robustselt. Haki osa salveist, nii et saad umbes 2 sl hakitud ürti. Tõsta lillkapsas vormi, sega 2 sl oliiviõli, hakitud salvei ning vähese soola ja pipraga.

2. Maitsesta maisitibud igast küljest soola ja pipraga. Tõsta lillkapsapadjale, kõhud ülalpool. Tükelda või, jaota võitükikesed kanakestele. Puista peale salveilehti. Pritsi peale oliiviõli nii, et salveilehed oleksid õlised. Küpseta rooga 200 kraadi juures pool tundi.

3. Lõika tomat sektoriteks. Tõsta vorm korraks ahjust välja, lisa tomatid. Küpseta veel 30–40 minutit.

4. Serveeri roa kõrvale keedetud maisitõlvikuid või võis läbikuumutatud nõrutatud konservmaisi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa