Peotoidud  » Muu

Roheline Henry ehk aedoad tumedast šokolaadist kastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Toiduainetööstuse Liit Autor: Angelica Udeküll
Tumeda šokolaadi võisus ja mõrusus saavad happeliselt punaselt veinilt maitselisa tanniinide näol, luues seeläbi kooslusesse eriti rikkalikke maitseid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Prae peekon ja tõsta majapidamispaberile nõrguma.

2. Sulata potis või ja lisa oliivõli. Lisa rohelised oad ja kuumuta kergelt. Lisa ubade juurde punane vein, äädikas ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta umbes kümme minutit.

3. Poolita pirnid, eemalda südamikud ja lisa ubade peale potti. Kata pott kaanega ja jäta hauduma. Kui oad ja pirnid on peaaegu pehmed, nõruta need kastmest välja.

4. Kastmepõhja hulka lisa tume šokolaad ja kuumuta, kuni šokolaad on sulanud. Maitsesta väikese koguse muskaatpähkliga.

5. Serveerimiseks tõsta ühele taldrikule praetud peekon, oad ja pirnid ning nirista toit üle šokolaadikastmega. Lisa ka paar lehte värsket peterselli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa