Peotoidud  » Muu

Wellingtoni pirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Tõeliselt mehine pirukas, rohkem isegi nagu praad. Tõsta lehttainas sulama ja liha toatemperatuurile. Puhasta sibul, küüslauk ja seened. Haki ja prae või ja oliiviõli segus. Lisa sorts punaveini, maitsesta värske tüümiani, soola ja pipraga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Aja malmpann korralikult kuumaks ja kõrveta seal lihamahlad kinni, iga külje pealt. Hõõru liha korralikult soola ja pipraga, jahuta pisut.

2. Rulli tainas laiali, puista sinna kõigepealt seenesegu, siis lihatükk. Määri tainaääri munaga ja keera pirukas korralikult kokku. Alul otsmised küljed, siis pikemad. Vajuta kõik kinni, et kuskilt mahlad välja ei jookseks.

3. Nüüd on jälle see aeg, kus võib piruka vabalt üle öö külma pista, et siis järgmisel päeval 200kraadisesse ahju panna ja vups – 20 minutit ja ongi valmis. Liha peaks jääma seest roosakas. No küll on kena lihatoit!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 05.nov 2013 13:58
Kui veiseliha eelnevalt ära pruunistada, siis edasi toimub ahjus vaid järelküpsemine. Selle roa puhul on veiseliha kvaliteet ülioluline, et see sitke ei jääks. Sisefilee on muidugi kõige parem nii maitselt kui struktuurilt, seda enam, et liha jääb vähemalt medium-
küpsetusega... Ja tainas küpseb ära küll. Kes julgeb, see proovib. Vaid küpse liha austajaile ma seda retsepti aga tõesti ei soovitaks.
maani 05.nov 2013 12:35
kas tõesti küpseb 20 minutiga liha ära ja ümbris ei lähe selle ajaga kõrbema? Ei julge isegi proovida :-)
1