Peotoidud  » Muu

Marineeritud heeringas tomatiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Hea soolane suutäis meeldivalt mahedas marinaadis kõlbab külmlauale või kuumade kartulitega.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 10 tundi leotamiseks + ööpäev maitsestumiseks

Kogus: 6 portsjonit
1. Heeringas leotada (10 tundi), puhastada nahast, sisikonnast ja luudest. Heeringafilee võib keerata rulli, aga võib ka viltulõikega lõigata 5–6 tükiks. Kui keerata rulli, siis tuleb heeringa pool sinepiga seest määrida ja saba poole panna kurgilõik. Siis rullida saba poolt pea poole, kinnitada kas nelgiga, millel õis ära võetud ehk puutükiga.

2. Sibulad lõigata ratasteks, tomat väikesteks tükkideks, külma veega keema panna sibulad, pipar, vürts ja loorberileht, sool ja äädikas. Varsti lisada tomatilõigud. Marinaadile lisada lõpuks veidi valmistehtud sinepid, sel juhul kui heeringas pole rulli aetud.

3. Heeringad laduda purki, iga heeringa korra vahele tilgutada söögiõli. Marinaad jahutada ja valada heeringale. Tarwitada wõib järgmisel päeval.

Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa