Peotoidud  » Muu

Viinilõigud kilu ja kapparitega, Prantsuse kartulid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Ehe Viini šnitsel ja isefrititud krõbedad kartulid...nendele ei suuda keegi ära öelda.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Lõika liha ristipidi kiudu viiludeks, klopi lihavasaraga õhemaks. Maitsesta soola-pipraga ning kasta lahtiklopitud muna ja piima segusse, seejärel riivsaia sisse.

2. Prae pannil võis suurel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks, laota soojendatud vaagnale. Tõsta igale lihatükile sidruniviil, luudest puhastatud kilu ja kappareid.

3. Järelejäänud pruunist võist tee pannil harilik koorekaste ja vala üle praelõikude. Juurde paku kartuleid, nt Prantsuse kartuleid, mis maitsevad lausa hõrgult. Selleks koori kartulid, pese ja riivi pikiks jämedaiks ribadeks (või lõika käsitsi noaga peenteks ribadeks), loputa sõelal külma vee all. Kuivata. Kuumuta rasv (mina kasutasin õli ja või segu) pannil keema, pruunista selles kartulid. Tõsta vahukulbiga suure sõela peale, et rasv ära nõrguks ja puista alles siis kartulitele soola.

HEA TEADA!
Liha vasarda õhemaks läbi kahe-kolmekordse toidukile. Nii ei purune lihakiud katki, vaid need lihstalt muljutakse üksteise küljest veidi lahti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa