Peotoidud  » Muu

Vanaeit ehk pärmitainast sai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Lustaka nimega kõrge pärmitainast sai, kus sees ohtralt head kraami – kardemoni, riivitud sidrunikoort, mandleid ja rosinaid. Naudi saia ahjusoojalt koos ehtsa taluvõi ja toormoosiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoe või poole koguse suhkruga, ülejäänud suhkur vahusta munadega. Sega jahu poole koguse hakitud mandlite ja rosinatega.

2. Sega vahud omavahel.

3. Hõõru pärm vedelaks vähese soolaga, lisa käesoe piim. Lisa ka kardemon ja riivitud sidrunikoor. Sega hulka vahud ja vähehaaval ka jahu. Sõtku tainast, kuni see käte küljest lahti lööb.

4. Kalla võiga määritud ja ülejäänud hakitud mandlitega vooderdatud vormi. Vorm olgu vaid poolest saadik täis, sest sai kerkib. Lase kerkida 45 minutit.

5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures pool tundi või kuni sai on pealt ja seest küps.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa