Peotoidud  » Muu

Tupsuline greibikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Imehea magusaamps, mis lausa sulab suus. Küpseta kook väikestes tartaletivormides või 24 cm läbimõõduga vormis. Koogi saad ette valmistada, ent beseekate valmista kindlasti vahetult enne serveerimist – selleks varu max 15 minutit. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Haki või, jahu, tuhksuhkur ja sool ühtlaseks puruks (kiireim ja mugavaim on seda valmistada köögikombainis). Lisa munakollane ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta 8 väikse vormi (12 cm läbimõõduga) põhja ja äärtele (või kasuta üht suurt, 24–26 cm läbimõõduga vormi). Tõsta 30 minutiks külma.

2. Torka kahvliga pirukapõhja augud ja eelküpseta 200 kraadi juures 12–15 minutit.

3. Sega verigreibist pressitud mahl, suhkur, 1 muna ja munakollased paksupõhjalises väikses kastrulis. Kuumuta madalal kuumusel, pidevalt vispeldades, kuni kreem väheke pakseneb. Tõsta kastrul pliidilt. Sega tärklis vähese veega ja lisa kreemile. Tõsta tagasi pliidile ja kuumuta segades veel mõned minutid, kuni kreem pakseneb. Tõsta pliidilt ja sulata segades hulka või. Lase jahtuda.

4. Järgmist tee vahetult enne serveerimist! Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, vahusta läikivaks kõvaks vahuks. Vahusta hulka ka sidrunimahl.

5. Täida eelküpsetatud põhi täidisekreemiga ja pritsi tordipritsiga või tõsta lusikaga koogile väikesed tupsud.

6. Küpseta 225 kraadi juures umbes 5 minutit või kuni tupsud on pealt pruunikad. Soojalt on kooki raske lahti lõigata, parem oota veidi, kuni see jahtub ja naudi siis!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Proovija 15.nov 2015 11:18
Tõsiselt vastik kook. Ainus, mis süüa kõlbas, olid taigen ja besee moodi asi. Greibikreem oli väga kibe ja vedel
Siiri Kirikal 22.apr 2014 11:10
Selle lauseta on vast tõesti koogi tegemine arusaadavam. Ent iseenesest on siin mõeldud aga seda, et besee valmistamine peab toimuma vahetult enne küpsetamist, kui muid asju saab teha veidi varem juba ette. Serveerimise juures on mõeldud, et koogil võiks lasta enne lahti lõikamist pisut maha jahtuda, et see väga pude ei oleks.
Sirtsu7 21.apr 2014 15:55
Veidi arusaamatuks jääb alates punktist 5.: Järgmist tee vahetult enne serveerimist! ....... 6. Küpseta 225 kraadi juures umbes 5 minutit või kuni tupsud on pealt pruunikad. Soojalt on kooki raske lahti lõigata, parem oota, kuni see jahtub ja naudi siis! Et kui niikuinii tuleb maha jahutada, siis võiks ju selle ikka eelnevalt vaalmis küpsetada. Või mis mõeldud on?
1