Peotoidud  » Muu

Tartaletid mascarpone ja pistaatsiapähklitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Pähkline põhi on kaetud parajalt magusa juustu-marjatäidisega. Maasikate asemel saab kasutada muidki marju, mascarpone võib asendada maitsestamata toorjuustuga.
Valmistusaeg: üle 60 min

45 minutit + külmkapis 1 tund + ahjus 15 minutit

1. Vahusta või ja tuhksuhkur, sega hulka munakollased. Lisa kokkusegatud jahu ja pistaatsiapähklipuru. Paki tainas toidukilesse ja pane vähemalt tunniks külmkappi.

2. Rulli tainas jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks. Lõika vormi, klaasi või tassi abil rattad ja suru need võiga määritud tartaletivormidesse või muffinipannile. Pane igale tainatükile foolium ja raskus (herned, oad vms). Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

3. Lase mõned minutid jahtuda ja eemalda foolium. Pane siis ahju tagasi ja küpseta veel 5–6 minutit, kuni tartaletid on helepruunid.

4. Sulata valge šokolaad vesivannil ning määri jahtunud tartalettide põhjale ja äärtele. Lase tahkuda. Lõika puhtad maasikad kuubikuteks.

5. Sega suhkur, laimi mahl ja riivkoor mascarponega, sega hulka maasikakuubikud. Vahusta koor ja sega täidisesse. Tõsta täidis tartalettidesse. Kaunista maasikate ja pähklipuruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa