Peotoidud  » Muu

Väga marjane maasikakook

Keskmine hinne: 4.12 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Tükike heaolu. Hästi maasikane-marjane kook muretaina põhjal. 
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega nisujahu ja suhkur omavahel. Tükelda külmkapikülm või väikesteks kuubikuteks ja hakka jahusegu sisse näppima. Kui või on jahune, kuid mitte täielikult ühtlaseks massiks segunenud, lisa munakollased ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Mässi kilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi ootele.

2. Kuumuta punasesõstramahl keemiseni, tõsta tulelt ja sega sisse želatiin. Sega, kuni želatiin on lahustunud ja tõsta segu jahtuma.

3. Võta tainas külmkapist ja suru 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Tõsta 20 minutiks külmkappi. Tõsta põhjale küpsetuspaberi rõngas, selle peale küpsetusoad (või mõni muu raskus, näiteks riis või herned) ja küpseta 200-kraadises ahjus 12 minutit. Eemalda küpsetusoad ja küpsetuspaber ning küpseta veel 8 minutit või kuni koogipõhi on läbi küpsenud. Tõsta jahtuma.

4. Pese, puhasta ja tükelda maasikad ning aseta jahtunud koogipõhja sisse. Kui punasesõstramahl on juba nähtavalt tarretumas, kuid veel kallatav, kalla see maasikatele peale ja tõsta kook üleööks külmkappi tarretuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Evelyn 16.juuli 2014 14:25
Tegin koogi 24 cm-sse vormi, kuid 26 cm-ne oleks sobivam olnud, sest täidist jäi üsna palju üle- lihtsalt ei mahtunud koogipõhjasse. Või siis tuleb taigen üsna kõrgele koogivormi seintele suruda. želatiini paneksin kindlasti vähem, äkki umbes 27-30 g, sest antud kogusega jäi tarretis pisut liiga sitke. Aga muidu on see tavaliste(üksluiste) juustu- ja kohupiimakookide kõrval väga omapärane ja suviselt mõnus lahja kook. Aitäh retsepti eest! :)
1