Peotoidud  » Muu

Imehea rabarberikook

Keskmine hinne: 2.99 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Üks mahlane ja maitsev rabarberikook kevadeks! Kui koogist isu täis, võid rabarbereid ka sügavkülma panna, et muul ajal maiusega kevadetunnet tekitada.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta põhja jaoks munakollased suhkruga ja eraldi munavalged, sega vahud kokku. Sõelu hulka jahu ning sega läbi. Tõsta tainas võiga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi (nt 35 x 22 cm). Küpseta ahjus 200° juures 15 minutit.

2. Sega samal ajal vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Tükelda rabarberid ja kalla peale hapukoorekaste, sega ühtlaseks.

3. Võta pruunistunud põhi ahjust, laota rabarberisegu peale ning küpseta veel 10–15 minutit.

4. Vahusta katte tarvis viis allesjäänud munavalget suhkruga.

5. Kui rabarberikaste on koogi peal kalgendunud, võta kook ahjust välja ja kata munavalgevahuga. Küpseta 10 minutit, kuni vaht on pruunikas. Tõsta jahtuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ketu 05.juuli 2016 15:06
Kook on maitsev, kuigi vajub ka mul mõne aja pärast kokku. Põhja katsun edaspidi vähem küpsetada, äkki ei jää siis kuiv. Keskmisel osal vahustan kollased ära, siis küpseb kenasti. Hoolimata välimusest, on ta hea ja ainuke rabarberikook, mis mehele maitseb.
Marge 09.juuni 2016 18:17
Imehea kook. Tervele perele väga maitses.
Eeeh 03.juuni 2016 22:39
Midagi on juhendis puudu, kuna kook vajub peale ahjust võtmist kohe lössi ja ei ole üldse meeldiv. Kas ei tohi kohe ahjust välja võtta vöi kui vahtu peab munad ajama vöi mis ...
Lille 15.mai 2016 09:24
Õnnestus küll ja teen kindlasti veel. Lugedes eelnevaid kommentaare siis lisasin suhkurt ja tärklist.
Reet N. 21.märts 2016 16:45
Vabandan,et topelt kommentar tuli. :) Meie poes kahjuks veel pole . seega pean veel kannatama :-D
Siiri Kirikal 21.märts 2016 09:29
Külmutatud rabarberiga jääb vahekiht väga õhuke ja kokkuvajaunud... Mõnes poes on rabarberid juba olemas ja need tõesti ajavad isu peale. Soovitaks ikka värsket vart.
Reet N. 19.märts 2016 10:18
Tere. Selline kysimus,et kas kook jääks külmutatud rabarberitest ka hea? Olen seda kooki teinud iga hooaeg kui rabarber kasvab aga seekord ei jõua ära oodatagi ,sest see kook on üks lemmikuim.. :)
Röstsai 28.veeb 2016 12:50
Kõigi ees, kel välja ei tulnud, tahan eputada - minu kook tuli suurepärane! :) Head uuesti proovimist ja isu! :)
Sandra2 26.juuni 2015 18:50
Mul sama lugu, et kook jäi täiesti vedel:S Kahju, tundub väga maitsev!
Siiri Kirikal 25.juuni 2015 09:35
Teie ahi tundub olema eriti äkiline :) Soovitan seega lisada vahekihi segusse 1 sl tärklist lisaks.
jane 15.juuni 2015 18:11
Koogipôhi tuli kuiv kuigi 9 min oli ainult ahjus. Vahekiht on vesine ja toores. Imelik retsept küll.
Siiri Kirikal 15.juuni 2015 09:42
Kartulijahu asemel võite kasutada ka maisitärklist. Seda peaks piiri taga igal pool olema :)
Matis 14.juuni 2015 09:25
Söödi ja kiideti. Munavalged lasin tihedaks vahuks ja panin lusikaga peale, kena mügarlik välimus. Ca kaks tundi peale ahjust võtmist hakkas vajuma.
kkkk 11.juuni 2015 20:19
Aga kui ma üldse vahekihile tärklist ei pane ? Nimelt olen välismaal ja siin pole kuskilt enam võtta seda :)
Mina 28.mai 2015 20:56
Proovisin ka seda kooki teha,aga et keskkoht jäi natuke vedela võitu. Kuigi hoidsin ahjus 40 min,aga arvan et tärklist sai selle koguse kohta vähe. Peaasi et maitseb hästi :)
AMELII 25.mai 2015 23:50
Me proovisime emale maitseb väga"
mh? 21.mai 2015 15:26
Jah, minu viga. Lugesin retsepti valesti.
Helery 21.mai 2015 12:28
10 muna kokku ikka ju.
mh? 20.mai 2015 22:18
15 muna kokku?
mh? 20.mai 2015 20:37
15 muna kokku?
Nipitiri :) 18.mai 2015 17:43
Ülihea kook , lemmikuks saanud , sel hooajal juba 3 korda teinud:)
evriv 9.juuli 09.juuli 2014 08:52
olen seda kooki teinud mitmeid kordi,tõesti imehea kook,kõigile on maitsenud.Küpseta-
misel tuleb arvestada et pliidid on erinevad,sellest ka oleneb küpsemise aeg.Aitäh imehea koogi retsepti eest.minu hinne 5+
K 22.juuni 2014 19:16
Tegin küll tugeva munavahu pealmise kihi jaoks, kuid vajus lössi :/ Rabarbereid panin vähem, kuid pikendasin siiski küpsetusaega. Maitseb muidu imehästi :) Järgmine kord juba osavam
Kristina 21.juuni 2014 20:55
Mina teen seda kooki pea iga nädal juba ja ma pole seda vahekihti küll kunagi vahustanud, küll aga panen alati kõvasti rohkem tärklist (nii 5spl) sest panen väga palju rabarbrit. Kook on tõepoolest väga mõnus!
Tiina 21.juuni 2014 11:33
Vahekihi munakollased tuleb tugevaks vahuks vahustada koos suhkuruga, lisada hapukoor, tärklis ja rabarber....siis küpseb ilusti ära :)
12