Peotoidud  » Muu

Plombiir

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Jäätised ja sorbetid Autor: Eva Palu
See koorene kreemjas jäätis tuletab ehk paljudele meelde lapsepõlvelemmikut. Retsepti leidmisel sain abi venekeelsest kokanduskirjandusest, kus Plombiiri-nimeline jäätis on tänaseni laialt levinud. Kogus 2,5 liitrit.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Klopi munakollased suhkru ja vanillsuhkruga lahti. Kuumuta 10% koor paksupõhjalises potis keemiseni ja nirista pidevalt segades munakollaste sisse. Kalla tagasi potti ja kuumuta madalal tulel pidevalt segades, kuni mass pakseneb. Tõsta tulelt, kalla läbi sõela ja jahuta täielikult (toatemperatuurini jõudes veel vähemalt 3–4 tundi (või üle öö) külmkapis).

2. Vahusta külmkapikülma 35% koort mikseriga, kuni sellest on saanud pehme vaht. Sega ülejäänud massiga.
Pane mass võimalikult laia põhjaga külmutuskindlasse nõusse (vali nõu, mille sees saad jäätist mikserdada!) ja tõsta sügavkülmikusse.

3. 45 minuti kuni tunni aja möödudes peaks jäätis olema pealt ja külgedelt juba tahenenud. Klopi see esmalt lusikaga läbi ja mikserda siis vahuseks ja ühtlaseks. Tee nii veel 2–3 korda, kuni mass on juba üsna paks. Jäta siis veel paariks tunniks sügavkülmikusse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa