Peotoidud  » Muu

Maasika-kohupiimatarretisetort

Keskmine hinne: 1.98 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Magus nagu maasikas. Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Näpi või, suhkur, jahu ja vanillsuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollased ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas õhukeselt kahte küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga
lahtikäivasse tordivormi. Küpseta põhju 180-kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta. Kui kahte vormi pole, küpseta põhju kordamööda.

2. Tarretise jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista kuivaks ning sega vähese keeva veega. Vahusta munad ja suhkur. Lisa õunakaste, kohupiimapasta, kaneel ja vahustatud vahukoor. Sega juurde õunakastme-želatiinisegu ning puhastatud ja tükeldatud maasikad. Vala pool tarretisest koogivormi, mille põhjas on liivatainapõhi. Kata teise liivatainapõhjaga ning vala peale ülejäänud tarretisesegu. Aseta tort külmkappi vähemalt 5 tunniks.

3. Katte jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista kuivaks. Sega kuumutatud õunamahl ja želatiinilehed omavahel. Viiluta maasikad ja aseta tordile. Vala ettevaatlikult peale želatiinisegu ja lase külmkapis tarretuda veel vähemalt 2 tundi. Kasta koogivorm korraks
kuuma vette ja eemalda vormi servad. Libista tort serveerimisalusele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa