Peotoidud  » Muu

Maasika-sabayon'i-kook

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega külm või, jahu ja kakaopulber kiiresti ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks. Suru tainas pikliku või 26 cm läbimõõduga ümara pirukavormi põhja ja servadesse. Toksi kahvliga põhjale augud. Aseta vorm 1 tunniks sügavkülma.

2. Küpseta külmunud põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3. Klopi kuumaveevannis munakollased ja suhkur heledaks vahuks ning lisa riivitud laimikoor ja vein. Klopi veel 5–10 minutit, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja klopi seni, kuni vaht on täielikult jahtunud. Vahusta vahukoor ning lisa sabayon’i-kreemile.

4. Kata kreemiga koogipõhi ja kaunista poolitatud maasikatega. Hoia kooki enne serveerimist külmkapis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aksu 07.juuli 2014 13:50
Väga hea retsept ning suurepärane kook! Lisasin dessertveini asemel lihtsalt vett ja vanilje maitset. Lisaks riivisime ka laimikoort peale. (Kuna tuli veidi liiga palju membraani kaasa, hakkas see maitset segama - veidi mõrkjas.) Sellegi poolest tuli koogi üldmaitse ja välimus suurepärane! Aitäh.
1