Peotoidud  » Muu

Piparmündi-šokolaadi-vacherin

Keskmine hinne: 2.41 Allikas: Toidutare.ee Autor: Eva Palu
Mhmm...! Marjad, šokolaad ja värske piparmünt. Päikseline kook on teie ees! Ühtaegu õhuline ja kreemjas, samas besseekrõbe ka veel. 
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta munavalged kuniks saad pehme vahu. Nirista sisse suhkur ja jätka vahustamist, kuni vaht on tugev. Sega sisse tärklis ja riivitud šokolaad.

2. Joonista kahele ahjuplaadile paigutatud küpsetuspaberitele kolm ristkülikut suurusega 10x25 cm (kaks tk ühele küpsetuspaberile ja üks teisele). Jaga saadud vaht ristkülikutele. Täpsema joone saad, kui pigistad massi läbi kondiitrikoti (otsik 1,3 cm).

3. Küpseta 135-kraadises ahjus 1,5 tundi. Lülita ahi välja, pane pajakinnas ukse vahele ja jäta (üleööks) jahtuma.

4. Haki šokolaad ja sulata see kuumavee vanni kohal.

5. Purusta hakitud piparmündilehed 1 spl suhkruga uhmris. Vahusta koor 2 spl tuhksuhkruga ja sega sisse piparmündisuhkur.

6. Tõsta alumine beseekiht serveerimisalusele. Määri peale pool šokolaadist ja tõsta peale 1/3 vahukoorest. Tõsta peale teine beseekiht, määri peale šokolaad ja 1/3 vahukoorest. Tõsta peale kolmas kiht ja kata vahukoore, riivitud šokolaadi ja värskete piparmündilehtede ja suvemarjadega. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merle 21.jaan 2015 11:43
Kena kook, aga kindlasti mitte vacherin, mille üheks koostisosaks on lisaks beseele ja vahukoorele jäätis või sorbett.
1