Peotoidud  » Muu

Marjapärg

Keskmine hinne: 2.99 Allikas: Toidutare.ee Autor: Eva Palu
Esimsed jahedad ööd meelitavad ahju lähedale. Mis muud, kui käed kringijahuseks...
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega jahu, pärm, sool, suhkur. Lisa toasoe või ja lahtiklopitud muna, sega kätega kuivainete sisse. Lisa 40 kraadine piim ja sõtku tainast umbes 10 minutit. Vormi tainas palliks, kata pealt jahuga, kata kauss toidukile ja käterätikuga ning tõsta sooja kohta kerkima.

2. Vahepeal sega täidiseks toasoe või, suhkur ja kaneel. Puhasta marjad, sh kirsid poolita.

3. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks lahti nii, et see moodustaks ristküliku. Määri tainas (va 1 cm äärtest) või-kaneeli seguga ja raputa ühtlaselt peale marjad. Rulli kokku ja suru rull kergelt piklikuks. Lõika pikuti pooleks, nii et saad kaks pikka riba.

4. Põimi ribad kokku nii, et tõstad ühte riba teise peale. Moodusta ring ja põimi ka otsad korralikult kokku.

5. Tõsta küpsetuspaberile ja sellega ahjuplaadile. Jäta 30 minutiks kerkima. Määri pealt munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit. Raputa üle tuhksuhkruga. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 17.dets 2014 13:01
Ühe grammi kuivpärmi kohta arvestage presspärmi 2 grammi.
A 17.dets 2014 00:23
Ilmselgelt keegi enam ei vasta nii vana retsepti all, aga kui palju peaks 6g kuivpärmi asemel panema presspärmi?
kk 15.nov 2014 18:26
. Põimi ribad kokku nii, et tõstad ühte riba teise peale. Moodusta ring ja põimi ka otsad korralikult kokku.
Siiri Kirikal 18.aug 2014 13:31
Täiendasime veidi pärja valmistamise kirjeldust täpsemaks.
arusaamatu 18.aug 2014 11:58
Pildil on pärjakujuline lõpptulemus, aga retsepti järgi tuleb ristkülikust rulli keeratud taigen lõigata pikuti 2-ks ribaks ja nii jääbki... ei mingit palmikut, põimimist ega muud, mis tekitaks pildiga sarnase tulemuse. Miks foto ja retsept omavahel kokku ei lähe?
1