Peotoidud  » Muu

Sinepine juustu-sibulapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse kokaraamat 2 Autor: Kaie Mei
Tuntud quiche’i-tüüpi pirukat ei söanda munadeta ettegi kujutada, kuid selle piruka sibulasegu on niivõrd pehme ja kreemjas, et muna puudumist ei märkagi. Natuke teistmoodi tehnoloogiaga on tehtud ka piruka tainas, mis jääb eriti krõbe ja kihiline. Kui soovid improviseerida, siis muuda täidises juustutüüpe. Sinihallitusjuustu kasutades soovitan sinepi asemel määrida poolküpsele tainapinnale enne täidist mõnda sobivat vürtsikat moosi või tšatnit.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Lehelisema taina valmistamiseks pane või 30 minutiks sügavkülma. Mõõda jahu, küpsetuspulber ja sool kaussi ning hoia kuni või tahenemiseni jahedas. Siis sega kuivained hästi läbi, riivi jämeda riivi abil hulka või, sega veel. Lisa külm vesi ning suru segu võimalikult vähe segades ühtlaseks tainaks. Mähi toidukilesse ning jäta 30 minutiks külmikusse.

2. Sel ajal valmista täidis. Haki sibul ning kuumuta võisel pannil aeg-ajalt segades ligi 10 minutit. Maitsesta töö käigus tüümiani, soola ja tšilliga. Lisa nii palju vett, et see sibula kataks, ning jäta nõrgale kuumusele hauduma seniks, kuni sibulad on peaaegu lagunenud. Lisa sidrunikoor ja -mahl ning jahuta segu. Seejärel riivi hulka juust, aga selle arvestusega, et osa juustust jääks piruka peale puistamiseks.

3. Määri pirukavormi põhi ja servad võiga, rulli tainas ühtlaseks ning kata vorm sellega seestpoolt 3–5 mm paksuselt. Täkesta pind ning küpseta siis põhja ahju keskosas 220 kraadi juures ligi 10 minutit. Määri tainapind üle sinepiga ning vala peale sibula-juustusegu. Kata järelejäänud juustuga ning küpseta 180-kraadise ahju alaosas 40 minutit ehk kuni täidis on hüübinud ja pirukas sobiva tooniga. Serveeri jahtunult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa