Peotoidud  » Muu

Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse kokaraamat 2 Autor: Kaie Mei
Rulaadi valmistamiseks võib valida odavama tüki veise kintsulihast. See on küll õrnast sise- või välisfileest sitkem ning nõuab tegijalt kannatlikkust
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika eelmisel õhtul lihatükk 1,5–2 cm paksusteks viiludeks ning jäta koos hakitud küüslaugu, veini ja maitseainetega seisma.

2. Haki suitsupõsk ja sibul väikesteks kuubikuteks ning prae mõõdukas kuumuses kuldpruuniks, maitsesta tüümianiga. Seejärel lisa seened ning kuumuta, kuni neist on vedelik eraldunud. Siis lisa jahu ja sega kuumutamist jätkates, kuni saad paraja tihedusega “pudru”. Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa soola, pipart või tüümiani.

3. Eemalda liha marinaadist. Vasarda liha üsna tugevalt 1 cm paksuseks ühtlaseks kihiks, vajadusel lõika paksemad osad õhemaks. Kata täidisega ning keera tihedasti rulli. Tõsta liitekohaga ülespoole ahjuvormi ja kata tihkelt peekoniviiludega, mis aitaksid rullil koos püsida. Vala üle veinimarinaadiga ning aseta 180-kraadisesse ahju 1,5 tunniks küpsema. Poole küpsemise ajal lisa õlis püherdatud peediviilud. Vajadusel kata liha fooliumiga.

4. Lase ahjust võetud lihal 15 minutit toatemperatuuril fooliumi all seista.

Serveeri õrna köögiviljapüreega ja soovi korral punaveinikastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa