Peotoidud  » Muu

Kõrvitsakook ingveriga

Keskmine hinne: 3 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Sügisese kõrvitsauputuse ajal tasub küpsetada maitsvat ja mahlast kõrvitsakooki, millele annavad mõnusa meki toorjuustukate ning vürtsikad kuivatatud ingveritükid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Riivi kõrvits jämeda riiviga ja pane kaussi. Sega hulka sulavõi, munad, suhkur, hapukoor, ingver, sidrunimahl ja -koor. Seejärel sega juurde nii palju küpsetuspulbriga ühendatud jahu, et saad mõnusalt paksu taina.

2. Pane see küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud 20–24 cm läbimõõduga koogivormi.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 45–55 minutit, kuni kook on kuldne ja sinna torgatud puutikk jääb kuivaks. Jahuta restil.

4. Kreemiks hõõru toasoe toorjuust suhkrutega vahule. Sega juurde sidrunimahl ja siis vahukoor. Kui soovid õhulisemat kreemi, vahusta koor eelnevalt.

5. Määri kreem koogile ning puista peale hakitud ingveritükid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa