Peotoidud  » Muu

Kohupiima-muretainakook

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Naised Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Jaga muretainas kahte ossa – 350 grammi põhjaks ja 150 grammi katteks.

2. Klopi muna suhkruga kergelt lahti.

3. Sega kohupiima hulka muna, hapukoor, tärklis ja riivitud sidrunikoor.

4. Vooderda koogivorm muretainaga nii, et ka vormi ääred on tainaga kaetud.

5. Vala põhjale kohupiimamass.

6. Ülejäänud tainas (150 grammi) rulli õhukeseks ja lõika peenikesteks ribadeks.

7. Kata kohupiim pealt ribadega, neid üksteisega põimides.

8. Klopi lahti teine muna ja pintselda sellega tainaribad.

9. Küpseta kooki 200kraadises ahjus 35 minutit.

10. Enne serveerimist lase koogil n-ö maha rahuneda ehk taheneda.

HEA TEADA!
* Võid valmistada koogi ka ricotta’st.

* Kui kasutad maitsestamata, st mittemagusat kohupiima, suurenda suhkrukogust.

* Võid kasutada koogis ka rosinatega kohupiima või ise rosinaid lisada. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa