Peotoidud  » Muu

Aprikoosi-mandlicrostata

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Nigella Lawson
Crostata on nagu hiiglaslik moosipirukas, ainult et taina rullimise asemel võib teha tiheda biskviittaina. See siin on selline kodune crostata, poes müüdavate crostata’de puhul on tainaga rohkem vaeva nähtud ja pirukas kaetud risti-rästi põimitud ribadega. Kui tainasegusse lisada veidi jahvatatud mandleid, ei muutu biskviidi väliskiht liiga kuivaks. Samas ei tohiks tainas olla ka liiga niiske, kuna see peab küpsetamisel oma kuju säilitama. Õnneks tekib keskele moosi alla õrnalt martsipanine osa. Kasutada võib kõiki meelepäraseid moose, mina lisasin aprikoosimoosi, aga ahvatlev on ka mõte sügavpunasest mustasõstramoositäidisest – see annaks pirukale värvika ja majesteetliku ilme.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 25 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga sakiline koogivorm võiga. Klopi või ja suhkur heledaks õhuliseks massiks. Seejärel lisa kloppides ükshaaval munad ja sidrunikoor.

2. Sega omavahel jahu, jahvatatud mandlid, sool ja küpsetuspulber ning sega need omakorda klopitud segu sisse.

3. Vala tainas koogivormi ja silu silikoonspaatliga ühtlaseks, lükates taina ka vagudesse. Uurista lusika tagaküljega taina sisse madal ringikujuline lohk, mille ümber jääb paksem ja kõrgem, umbes 3 cm laiune riba.

4. Täida koogipõhja uuristatud lohk moosiga, nii et kõrgem äär jääb puhtaks. Kui soovid, võid eelnevalt moosi magusust neutraliseerida veidikese sidrunimahlaga.

5. Küpseta 25–30 minutit, kuni biskviit on kerkinud, kuldpruun ja katsudes kõva ning biskviidi sisse pistetud puuvarras jääb puhtaks. Võta ettevaatlikult ahjust välja. Tõsta vorm metallvõrele, lase umbes 15 minutit jahtuda ja libista siis kook ettevaatlikult sakilisest ümbrisest välja, kuid mitte koogivormi aluselt maha. Kui lased koogil liiga kaua jahtuda, muutub ümbrise eemaldamine keerulisemaks.

6. Libista tordilabidas koogi põhja ja koogivormi aluse vahele, et kook lahti tuleks. Siis viiluta kook aluse peal ning söö soojalt jäätise, vahukoore või mascarpone’ga või külmalt tassi tee või kohviga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa