Peotoidud  » Muu

Sibulapirukas seesamiseemnepõhjal

Keskmine hinne: 2.47 Allikas: Taimetoidud kõigile Autor: Lia Virkus
Maitsev pirukas, mille teeb tervislikuks ja ühtlasi ka põnevaks seesamiseemnetega pirukapõhi. Seemnete meeldivalt magus maitse sobib hästi sibulakattega. Pirukas maitseb parimalt ahjusoojana, aga võid selle ka paar päeva varem valmis küpsetada ja külmas säilitada. Sel juhul soojenda pirukat vahetult enne serveerimist 5–10 minutit kuumas ahjus. Sobib hästi koos punase kapsa coleslow’ga.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 35 minutit ahjus

Kogus: 10 portsjonit
1. Sega jahu(d), seesamiseemned, või ja sool ühtlaseks tainaks (mugav on seda teha köögikombainis).

2. Lisa vähehaaval nii palju vett, et moodustuks tainapall. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta vorm 30 minutiks külma.

3. Puhasta sibulad ja küüslauguküüned ning pese porru. Lõika sibulad ja porru õhukesteks ribadeks, haki küüslauk. Kuumuta kõike pannil võis, kuni laugud on pehmed, aga mitte pruunid.

4. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Kui kasutad kuivatatud tüümiani, lisa see pannile kuumutamise ajal.

5. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

6. Laota peale sibula-porrukate ja riivjuust. Klopi munad koorega lahti ja vala pirukale. Küpseta veel 25 minutit või kuni pirukas kaunilt küps.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa