Peotoidud  » Muu

Vaarikakommid valge šokolaadiga

Keskmine hinne: 4.29 Autor: Merilin Siimpoeg
Krõmpsuvad magusad ampsud kõikvõimalike roosade lisanditega sobivad imehästi peagi saabuva emadepäeva puhul. Pealegi valmivad need maiused väga lihtsalt ja kiirelt! Üllata oma armsat ema ja kingi talle nende kommide näol karbitäis armastust!
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Tükelda valge šokolaad. Pane šokolaad koos võikuubikute ja kondenspiimaga väiksemasse potti ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades kuni saad ühtlase massi.

2. Murenda küpsised ja lõika vahukommid väiksemateks tükkideks. Pane kaussi küpsisetükid, vahukommid, kookoshelbed, vaarikad ja jõhvikad. Vala peale šokolaadisegu ja sega kõik kokku.

3. Tõsta kommisegu küpsetupaberiga vooderdatud vormi (vorm võiks olla umbes 20x20cm), silu pealt ühtlaseks ja puista peale mõned roosilehed.

4. Hoia vähemalt 2 tundi külmkapis ja lõika siis suure noaga sobivad kommitükid. Otsi välja ilus karp ja täida kommidega. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisi 13.mai 2015 13:49
Minul tuli ilusti välja. Kasutasin külmkuivatatud vaarikaid. Ilmselt jah - kui teha tavalisete külmutatud vaarikatega, siis tuleks palju rohkem küpsiseid panna.
katsetaja 10.mai 2015 16:13
Lisan veel, et kasutasin värskeid vaarikaid
katsetaja 10.mai 2015 16:11
Midagi on nendes kogustes väga valesti. Võibolla peaks küpsiseid olema 180g ehk üks pakk mitte 80 (pildilt on näha et küpsised on ülekaalus, aga nende kogustega on see kondenspiima-
shokolaadi mass aga domineeriv). Ka mul tuli lihtsalt üks suur kleepjas mass, mis ei tahenenud. Lusikaga söödav. Vähendaks kindlasti ka kondenspiima kogust, et poleks nii megamagus.
Merilin 09.mai 2015 22:18
Tere Gerli! Kahju, et Sul ei õnnestunud! Kas kasutasid külmutatud vaarikaid? Kui jah, siis võisid need sulama hakates kommimassi niiskemaks jätta, mistõttu normaalseid tükke ei saanud lõigata. Proovi kuivatatud/külmkuiva-
taud vaarikatega! Kui ikkagi jäi liiga kleepuv ja "mitte lõigatav", siis lisa järgmisel korral rohkem küpsisetükke, et kommimass tuleks tahkem.
Gerli 07.mai 2015 13:30
Tegin neid eile, retsept oli väga lihtne ja toimiv, kuni selle osani "hoia vähemalt 2 tundi külkapis ja lõika kommitükid", sest tahkeks see mass ööga küll ei jäänud... Isegi pärast sügavkülmas hoidmist oli küllalt võimatu mingisuguseid kommitükke sealt lõigata. Väga kleepuv ka, nii et kui mingid hakseldused tehtud sain, mille tagasi külmikusse seisma panin, valgusid need jälle lahutamatult kokku. :) Ülimagusad.
1