Peotoidud  » Muu

Väikesed šarlotid

Keskmine hinne: 1.33 Allikas: Oma Maitse Autor: Katrin Press
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Koogikeste kokkupanekuks vajad rõngaid, mis oleksid ligikaudu sama läbimõõduga kui põhjaks olev küpsis. Spetsiaalsete rõngasvormide puudumisel saab ühest 0,5-liitrisest plekist joogipurgist lõigata kaks 5 cm kõrgust rõngast, nii et kokku vajad 3 joogipurki.

2. Mõlemad täidised valmista sarnasel viisil. Leota želatiinilehti külmas vees. Vahusta koor suhkru ja vanillsuhkruga. Kui kasutad magusat moosi, vähenda suhkrukogust. Kuumuta marjapüreed keemiseni, eemalda tulelt ja sega hulka paisunud želatiinilehed. Lase marjapüreel enam-vähem toatemperatuurini jahtuda, seejärel sega vahukoorega. Kui kreem on liiga vedel, lase sellel veidi külmkapis taheneda, enne kui pritskotti tõstad.

3. Vali tasane alus, millega saad valmis koogid külmkappi panna. Tõsta põhjaks olevad digestiivküpsised alusele ja aseta rõngas ümber küpsise. Rõnga sisse säti vertikaalselt üksteise kõrvale 5–6 biskviitküpsist, et moodustuksid seinad. Seejärel täida tekkinud anum pritskotti kasutades poolenisti mustasõstrakreemiga. Kindluse mõttes võid kreemi lusika või näpuga tihedaks patsutada. Kui täidis on veel vedelapoolne, tõsta koogid enne teise kihi lisamist umbes pooleks tunniks külmkappi tahenema. Lisa nüüd vaarikakreem. Ülemisse otsa jäta sentimeetri jagu vaba ruumi marjade jaoks
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa