Peotoidud  » Muu

Sibulapirukas, eriti aromaatne

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Naisteleht
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon

Põhi:
100 g võid 
50 g (1dl) riivitud juustu
½ dl 10%-list või 35%-list koort
2 ½ dl nisujahu
1 tl. küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g sibulat
2 spl. võid
½ dl veini- või palsamiäädikat
½ spl. köömneid
1 tl. muskaatpähklit
½ tl. musta pipart
½ tl. soola
150 g riivitud juustu
1 ½ dl 10%-list või 35%-list koort
3 muna

Sega pehme võiga riivitud juust, koor ja jahu-küpsetuspulbrisegu.
Aseta tainas pirukavormi( Ø 28 cm).
Koori ja tükelda sibulad ratasteks.
Kuumuta sibularattad pannil võis pehmeks.
Lisa veiniäädikas ja maitseained. Lase mõni minut haududa.
Kata piruka põhi täidisega.
Lisa riivitud juust ja muna-kooresegu.
Küpseta 200ºC juures ca 30 min, kuni täidis on hüübinud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maaja 03.veeb 2007 13:10
Hakkan kohe küpsetama. Kindlalt hea pirukas.Tänan.
Linda 11.mai 2006 21:51
Üllatus, üllatus! Ka sibulapirukas võib olla hea! Minu lemmik on see ka!
annette 05 08.mai 2006 14:31
väga hää,eriti maitseb minu vanamehele
1