Peotoidud  » Muu

Kihiline kohupiima-leiva magustoit

Keskmine hinne: 3.59 Allikas: 100 rooga
Tänu poes müüdavale valmisriivitud leivale on seda magustoitu nüüd hõlpus ka argipäevaõhtul teha. Siiski saab ise tumedat leiba riivides maius parem. Roog on veelgi maitsvam ja pidulikum, kui kaunistad selle vahustatud koorega.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistusaeg 25 minutit + 2-3 tundi külmas

Kogus: 4 portsjonit
Sega kohupiim hapukoore või maitsestamata jogurtiga, lisa 2 sl suhkrut. Riivi tahkunud leib.
Sulata pannil või, rösti selles riivitud leiba koos 3,5 sl suhkru ja kaneeliga ning lase jahtuda.
Pane kaussi kiht kohupiima, sellele kiht leivapuru ja kiht moosi, seejärel lao samad kihid veel kord. Kõige peale puista leivapuru. Magustoit on maitsvaim 2–3 tunni pärast, kuid sobib süüa ka järgmisel päeval, kui see on täielikult läbi imbunud. Kui tahad rooga pakkuda kohe, jäta kohupiim vedelam ja pane ohtralt moosi vahele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mustafa 17.veeb 2014 06:18
You have the monopoly on useful in-'tmarionfarenot monopolies illegal? ;)
Quu 03.märts 2012 13:10
Minu lapsepõlve magustoit. Tegime vahukoore ja pohlamoosiga. Oli ema küpsetatud leib ja seda ei röstinud, lihtsalt riivleivana ja kõik segati kokku.Kui jäi ka mõni suurem leivatükike, oli veel eriti hea.
toxi 22.jaan 2012 19:25
väga hea ;)
Kässikapp 21.märts 2011 11:15
jah, maitsev ta tundub, peaks vist ära proovima :P Nämmu
miina 13.jaan 2011 09:43
Magustoit on super hea, aga ma natukene muutsin koguseid. Panin riivleiva kogusest heal juhul pool (poest ostetud riivleib, tavalisel leiva riivimisega mina hakkama ei saanud). Pruunistasin ja praadisin riivleiba mee, kaneeli ja väga vähese kardemoniga. Jäi selline krõbe. Siis ricotta kohupiima 500g ja jogurtit u 3-400g, lisaks vanillisuhkur ja u 2 spl agaavisiirupit. Vahele läks mustikamoos, kuid sinna sobib ka muu. Selliste kogustega sai täidetud 4 viskiklaasi. Kokkuvõttes suurepärane magustoit, väga hea vaheldus kõiksugu kookidele ja lisaks on see veel väga toitev. Kindlasti võiks seda proovida värskete marjadega teha.
carin 29.juuli 2010 17:58
Väga hea tuli. Kui kasutada lahjat kohupiima ja jogurtit, siis ei ole ka eriti rammus. Panin õunamoosi asemel pohlamoosi, sobis väga hästi.
santaana 30.okt 2008 18:27
See on vaga hea retsept,seda voib natuke ka taiendada sest maitsed on inimestel erinevad,aga igatahes lihtne ja monus,hinne 5+.
1