Peotoidud  » Muu

Valge šokolaadi ja toorjuustu tort

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Pidulik ja elegantne tort Vabariigi aastapäevaks.
Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Täidise tegemiseks eralda munavalged -kollastest. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega toorjuust, munakollased ja suhkur ühtlaseks. Lisa sulatatud valge šokolaad. Vahusta ühes kausis vanillikaste ja teises munavalged. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata need paaris supilusikatäies kuumas vees. Vahusta želatiinisegu šokolaadivahu hulka. Lisa kohe munavalgevaht ja vahustatud vanillikaste. Kalla täidis küpsisepõhjale. Lase tordil vähemalt 5 tundi (või veel parem järgmise päevani) külmkapis tarretuda. Kaunista soovikohaselt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mants25 14.mai 2012 11:02
No nii hea kook tuli, et kadus laualt müstilise kiirusega. Tõesti hea retsept ning päris lihtne valmistada ka. Tilgake vaarikamoosi kõrvale ning andis sellise hea nüansi juurde.
Serendipiti 01.veeb 2012 19:43
Olen teinud sarnast torti: sama põhi, toorjuustu asemel võib olla ka kohupiim, vahukoor 2,5 dl(vahustatuna läheb koogi sisse), shokolaad ja zelantiin.mingit toorest muna pole sisse vaja. see on niigi hirmus rammus. parima tulemuse saate kui viskate valgesse kattesse peotäie jõhvikaid või pohli. muidu on tõesti liiga lääge
Janika 25.dets 2011 22:13
Imehea kook.
tibu78 25.nov 2011 13:50
Esialgu ei hinda kuna just panin külmkappi, panin shoklolaadi ja suhkrut natuke vähem, näeb mis välja tuleb :)
Kiisu 22.nov 2011 10:44
Julged tõesti. Mul naaber pidi otsad andma ainult biskviittaigna segamise lusika limpsamisest. Oli nädala haiglas.Minu jaoks on kõik kuumutamata munaroad välistatud.
issand jumal ise 21.sept 2011 17:31
Oot, kas ma sain õigesti aru, et muna ei kuumtöödeldagi? Et siis kook, mis on mõeldud riskialtitele adrenaliinisõltlas-
tele - kas saab salmonelloosi või mitte. Nagu vene rulett, ainult tiba leebem variant.
helinas 04.märts 2011 18:57
imeliselt maitsev..tõelistele maiasmokkadele :)
Gerda 29.jaan 2010 15:27
Tegin aastavahetuseks sellest koogist pisut jõulusema variandi. Kasutasin soovituste järgi vahukoort ja panin vähem suhkrut. Et aga kooki pisut jõulusemaks muuta panin taigna sisse jõhvikaid (kasutasin tuhksuhkrus jõhvikaid, sest muud polnud saada, aga need ei andnud vähemalt taignale värvi) ja tegin põhja hoopis piparkookidest. Väga hea sai ning hapud jõhvikad võtsid magusust ka pisut vähemaks. kellele kook liiga üksluine ja lääge tundub, soovitan proovida.
Leanika 29.jaan 2010 10:52
Olen mitu korda teinud ja kõigile meeldib, isegi neile, kes muidu ei söö magusat:)
Katrin 09.jaan 2010 16:05
kas muna kasutamine sellises koogis, mida ei küpsetata, pole nagu natuke riskantne ja mis selle muna eesmärk seal taignas üldse on, kui ahjus küpsetada oleks vaja, siis saaks veel aru!
Natter 18.dets 2009 22:38
Oleme seda torti juba mitu korda teinud ja eriti vähem magusana on ta eriti hea. Meie mugandatud retsept on selline. Tordi valmistame Tupperware vormi (tarretise vorm, ma nime ei mäleta). 2 muna, 50g suhkrut, 200g toorjuustu, 1 pakk (250ml) vahukoort, 100g valget 1?okolaadi. Zelatiini 7 teelusikat, millele vett kuni ca 200 ml-ni, vaniljesuhkrut. Peale raputan 200g Digestive ja 75g või segu. Pärast kui vormist välja võtan, jääb see muidugi põhjaks. Sellise retseptiga tuleb tõepoolest ka tordi hind mõnusam...
Eta 12.dets 2009 10:26
Jäi mainimata, et ka mina panin vähem ?okolaadi - 200 grammi. Kuid oleks piisanud isegi 100-st, ?oksimaitse käib üle.
Eta 12.dets 2009 10:25
Tegin seda ja ei ole väga kiite - tuli lääge. Panin terve sidruni mahla ja suhkrut 0,5 dl vähem, kuid endiselt jäi üsna jama. Creme Vanilla leiate Stockmannist ja mina vahetaksin selle julgelt vahukoore vastu, siis ei jää sellist tehislikku maitset. Muidugi kaob sellega väga elegantne õhuline koogistruktuur, aga olgem ausad - söök on söömiseks mitte vaatamiseks. Rohkem seda teha ei kavatse, koostisosad on kallid ja tulemus vaid keskpärane.
Atsinna 28.aug 2009 20:05
Ei pea küpsetama.
lilleke 28.aug 2009 19:07
küpsetama ei pea ju ???
heidikene 31.juuli 2009 15:04
Jube hea ja magus kook tuli.Kõik kiitsid eriti meesterahvad maiasmokad olid eriti rahul tordiga :D
pole sinu asi 01.juuli 2009 22:47
hea kook
Leanika 18.juuni 2009 20:36
Suurepärane kook! Kõigile maitses väga:) asendasin ka vanillikastme vahukoore ja vanillisuhkruga kuna ei leidnud creme vanilli´t poest:p Kypsis tasakaalustab magusust, aga sellegipoolest ei saa palju syya.Järgmine kord lisan sidrunit ka.
Sandra 17.juuni 2009 11:58
Kes tõeline magusasõber on, sellele on see kook parim valik. Ise vaimustusin täielikult:)
Hedi 10.juuni 2009 17:08
Mina asendasin vanillikastme tavalise vahukoorega - lisasin veidi vanillisuhkrut ning tulemus sama hea kindlasti!:) Ning teiste soovitusel panin ka veidi vähem ?okolaadi.
ebaõnnestus 27.veeb 2009 09:32
kohutavalt tahaks et tuleks õigesti välja sellepärast hindan ka maksimaalselt, et koostisosad on just täpselt need mida ma ühelt tordilt ootan aga praegu tundub et see on võimatu et see koos püsiks ni häst nagu pildi peal!
ebaõnnestus 27.veeb 2009 09:29
tahan uuesti proovida leidsin et võibolla oli viga selles et lisasin zelatiinilehtedele rohkem vett kui vaja ning munavalge ei läinud ka õigesti vahtu
ebaõnnestus 27.veeb 2009 09:23
Ma ei tea mis juhtus aga mu ei tulnud välja, täidis jäi ka kahe päeva pärast nii vedel nagu piimakissell
küpsetaja 22.veeb 2009 21:23
supper hea kook!
Kaku6 11.jaan 2009 12:50
Väga hea kook, kõigile külalistele maitses hästi!
12