Peotoidud  » Muu

Roquamole ehk juustune dipikaste avokaadoga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Olen pidanud end kõvasti tagasi hoidma, et seda retsepti mitte kirja panna. Loomulikult tean, et Roqueforti juust pole Mehhikost pärit, aga see sulandub avokaadoga nii imeliselt, et ma ei suutnud vastu panna; loodan, et ka teised ei suuda. Kuigi olen sellele uskumatule dipile pannud nimeks Roquamole, sobib mõni tavalisem sinihallitusjuust siia tegelikult paremini kui just Roqueforti juust. Ise hoian selle dipi tarbeks külmkapis St. Aguri sinihallitusjuustu.
Kogus: 4 portsjonit
Kõrvale ei pea tingimata tortiljakrõpse pakkuma, kuigi need muudavad kogu komplekti väga kutsuvaks. Mulle endale meeldib suur köögiviljavaagen täis rediseid, porgandikange, suhkruherneid – mida aga hing ihaldab. See dipp sobib nii joogi kõrvale, lõunaampsuks kui aplaks õhtusöögiks ühele. Hommikusöök on ainus söögikord, kus ma pole seda veel kasutanud, aga see on vaid aja küsimus...
Sega kausis kokku murendatud sinihallitusjuust ja hapukoor. Purusta avokaadode viljaliha kahvli abil ja lisa segule. Haki jämedalt jalapeño-viilud ja sega koos peeneks hakitud talisibulaga pasta sisse. Tõsta pasta taldriku või vaagna keskele, raputa peale paprikapulber ja täida taldrik/vaagen tortiljakrõpsudega. Lase hea maitsta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nacho 05.nov 2011 15:49
Kui seda retsepti tuunida ja täiendada väikese paki kohupiimapastaga kübe suhkrut ja soola,saab sellest imeline säästu Quacamole(hapukoor jätke välja), mida ka lapsed krõpsudega hea meelega söövad. Keskmisele eestlasele jääb Nigella variant liig vängeks ja vürtsiseks.Retsept ise, aga viimasepealhea !
triin 07.aug 2009 18:13
mmmmm....parim dipp sõna otseses mõttes! :Y
1