Peotoidud  » Muu

Jäätisekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella Ekspress Autor: Nigella Lawson
Kokk ei tohiks valetada, aga see on nii ahvatlev, kui tead, et selle koogi välimus ja maitse jätavad mulje, justkui see oleks väga keeruline, aga tegelikult ei pea peale segamise suurt midagi tegema.
Kogus: 8 portsjonit
Küll aga tuleb seda kindlasti serveerida sooja kastmega, et kõik oleks täiuslik. Võid jäätisega vabalt segada ka muid küpsiseid, pähkleid ja muid tükikesi, mis annavad krõmpsu, tekstuuri ja ootamatuid maitsevälgatusi. Samas on raske uskuda, et seda retsepti saaks veel kuidagi paremaks muuta, antagu mulle andeks.

Valmistamine:
Lase jäätisel veidi pehmeneda kas külmkapis või toatemperatuuril. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred toidukilega, nii et kile jääb veidi üle ääre rippuma.
Kummuta veidi pehmenenud jäätis kaussi ja sega juurde maapähklid, 150 g maapähklitükke piimašokolaadis või šokolaaditükke, šokolaadibatoon kildudena ja 100 g kihilisi küpsiseid tükkide ja puruna või šokolaadiküpsisepuru. Kraabi jäätisesegu lahtikäivasse vormi ja silu pealt nagu kooki, kata toidukilega ja pane sügavkülma tahenema.
Võta vahetult enne serveerimist kook külmast välja, vabasta vormi seest, eemalda ettevaatlikult toidukile ja aseta kook taldrikule või koogialusele. Raputa peale ülejäänud 50 g maapähklitükke piimašokolaadis või šokolaaditükke ja ülejäänud kihilised küpsised tükkide ja puruna või šokolaadiküpsisepuru. Lõika viiludeks ja serveeri iirisekastmega, lastes sel pitsiliselt üle äärte voolata.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
murka 20.apr 2011 21:07
superhea koook, olen väga palju seda juba teinud .
Annabell 05.sept 2010 14:09
Aaa juba leitsingi selle kastme aga ma arvan et ikka proovin affrika õpetuse järgi sest nagu Sisotka ütles et tal tuli see natukene kõva!
Annabell 05.sept 2010 14:05
Pole veel proovinud aga ma proovin televiisoris oli seal peal ka mingi buttersckot või midagi sellist selline kaste ka aga kust seda retsepti leida?? Loodan et see tuleb mu üheteistkümnendal sünnipäeval hästi välja!:D
mann 01.veeb 2010 22:40
Ei nimetaks seda koogiks - lihtsalt palju magusaid asju kokku topitud (sama hea kui sööks jäätist, shokolaadi ja iirisekommi korraga) ei julgeks küll mitte ühelegi külalisele pakkuda sellist asja, rohkem nagu väikese lapse soperdis.. Muidu vaatan tihti nigella saateid, aga teinekord läheb oma toitudega ikka üle võlli(neg. mõttes)
tupekõrvetis marge 11.jaan 2010 13:26
mm.see viis uuktõveristil keele kurku!:P
nipitiri 19.juuni 2009 11:28
lihtsalt võrratu kook. ma olen seda kooki juba mitu korda teinud
napsik 30.apr 2009 11:39
pruun suhkur ehk fariinsuhkur?
aasa1966 27.apr 2009 20:19
super hea oli
affrika 26.apr 2009 17:16
Sisotkale: kaste tee :2spl võid, 2spl suhkrut, 3 spl pruuni suhkrut,2 ekspresso tassi heledat siirupit ja 125ml vahukoort.Ajad või ja suhkrud keema ,keedad tasasel tulel umbes 5 minutit mitte rohkem ja siis lisad koore. Ise olen nii teinud ja ei läinud liiga paksuks aga kahtluse korral võib koort ka nati rohkem panna :Y
justtry 25.apr 2009 22:47
kui siia lisada vahtrasiirupit-tuleb valmis mu lemmik jäätis
Hindaja 25.apr 2009 22:46
kui siia lisada vahtrasiirupit-tuleb valmis mu lemmik jäätis :)
sisotka 25.apr 2009 22:19
Tere! Minu lemmik on see iirisekaste :P:P Tahaksin Teie kogemusi teada, minul tuleb jääb see iirisekaste jahtudes kõva, mitte väga kva, aga selline, et enam kuskile peale valada ei saa, et peab lusikaga urgitsema. Teen siis fariinsuhkruga ja vahukoorega ja võid olen ka lisanud ning keedan nii kaua kui noa otsaga tilgutan kastet vette ja tahkub kohe. Mida Teie teete, kas teil jääb see iiris jahtudes vedel?
Melinda 23.apr 2009 19:55
Tere! !Olen seda proovinud,kkui aus olla siis see on vapustav ja ahvatlev:D päris maitsev,ning kkui sa seda juba näed tuleb isu peale:D Head,Söögi Tegemist!:P
Disaster 23.apr 2009 00:06
See retsept on lihtsalt üle kõige (Y) ! Suured tänud teile, sest tänu teile sain ma oma heade sõprade meele veelgi rõõmsamaks muuta :):)
1