Peotoidud  » Pidutse koos meiega

Puuvilja-pähklileib

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Rikkaliku lisandiga rukkileib ei ole küll see, millest võileiba teha, aga tervislikuks ja maitsvaks vahepalaks sobib väga hästi. Juuretise puudumisel võib seda mõnelt tuttavalt leivaküpsetajalt hankida või osta loodustoodete poest.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 12 tundi käärib + 4–5 tundi kerkib + 1 tund ahjus

u 12 tk

1. Sega kausis juuretis, käesoe vesi ja 4–5 dl rukkijahu. Kata kauss toidukilega ja jäta 12 tunniks käärima. Sega hulka suhkur, sool, lina- ja linnasejahu ja u 4 dl rukkijahu.

2. Koori ja riivi õun ja sega tainasse, lisa jämedalt hakitud puuviljad ja pähklid ning seemned. Sega hästi läbi, tõsta tainas võiga määritud 1,5 l vormi. Raputa peale rukkijahu, kata vorm rätikuga ja pane 4–5 tunniks sooja kohta kerkima.

3. Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta leiba 15 minutit. Siis alanda kuumus 170 kraadile ja küpseta veel 40–45 minutit. Võta ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis vormist välja.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa