Peotoidud  » Pidutse koos meiega

Kookose-kohupiimašarlott

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kevadtoidud Autor: Lia Virkus
Üks mahlane kohupiimašarlott sobib hästi lihavõttelauale, kaunista seda mandariinilõikude või astelpajumarjadega. Kollane lihtsalt passib munapühalauale nii hästi!
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 4 tundi kuni öö läbi külmas

Kogus: 7 portsjonit
1. Keeda 2 dl vahukoort ja 1 dl suhkrut vähesel kuumusel karamelliseks (kuumuta 15 minutit, hoides segu vaevalt keevana, aeg-ajalt segades mööda põhja). Tõsta pliidilt ja sega hulka kookoshelbed, lase jahtuda.

2. Vooderda ümmargune kauss (u 2 l) seest toidukilega, kata kausi põhi ja küljed õhukeste rullbiskviidiviiludega. Nõruta mandariinid kompotivedelikust. Lase želatiinipulbril 5 minutit paisuda 4 sl kompotivedelikus, sulata segades hästi nõrgal kuumusel (ära keema lase). Lase mõni minut jahtuda.

3. Vahusta ülejäänud 2 dl vahukoort vanillsuhkruga, vahusta hulka kohupiimapasta, jahtunud keedetud karamellisegu, sidrunist pressitud mahl ja ülejäänud 0,5 dl suhkrut. Nirista hulka väheke jahtunud želatiin, sega ja lõpuks lisa kiirelt ka nõrutatud mandariinilõigud.

4. Tõsta vaht rullbiskviidiga vooderdatud vormi, vajuta täidisele veel 2 viilu kohupiimarulli, kata pealt kilega ja tõsta ööseks külma. Kummuta vormist ja kaunista astelpajumarjadega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiiu 11.apr 2017 12:33
Ei leia, mida peab tegema selle karamelliks keedetud koore ja kookoshelveste seguga?
1