Peotoidud  » Sõbrapäev

Kirsitoorjuustuga täidetud kanafilee pähklirisotoga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Indrek Kivisalu
Põhitooraineks on kanafilee, mis on oma olemuselt kerge liha. Toorjuust lisab kanale mahlakat kreemisust ning kirss teeb roa lihtsalt huvitavamaks.
Kogus: 4 portsjonit
Torka peen nuga kanafilee paksemast otsast sisse ja lõika lihasse avaus, nii et filee jääks “seest tühjaks” ja noa sisseminekuava poleks suurem kui noa kõrgus. Sega sulatatud ja katkisurutud kirsid toorjuustuga ning maitsesta soola, pipra ja tilga likööriga. Ettevaatust, liigne liköör teeb segu üleliia magusaks! Täida kanafileed kirsi-toorjuustuseguga, kasutades abimehena näiteks kondiitri tüllikotti või lihtsalt väiksema kilekoti nurka. Kinnita kanafilee avaus tikuga. Maitsesta filee ka väljastpoolt soola-pipraga ning küpseta ahjus 180° juures 10–15 minutit.
Koori ja haki sibul peeneks ning kuumuta poti põhjas väheses õlis klaasjaks. Lisa hakitud pähklid ja kuiv riis. Kuumuta segu 5–10 minutit ehk kuni riisiterad hakkavad värvi muutma. Kalla peale vesi või puljong ning hauta väiksel tulel vahetevahel segades. Enne valmimist lisa koor. Hauta lõplikult valmis ja maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kana soovi korral lahtilõigatuna koos pähklirisoto ja punaveinikastmega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nipitiri 01.nov 2012 11:20
nii hea ja nii mõnus tuli, midagi teistsugust
laura 05.märts 2009 21:31
ma tegin seda ja see on jama
1