Peotoidud  » Sõbrapäev

Hapu ehk marineeritud liha

Keskmine hinne: 4.06 Allikas: Vanaemade kokaraamat Autor: Pille Enden
Hapu ehk marineeritud liha oli vanasti kindel peolauaroog. Eriti on meelde jäänud selle mekk koos kartulisalatiga, kuid hästi sobib see ka rukkileivale. Säilib mitu päeva, nii et kui liha peolauast üle jääb, võib seda hiljemgi nautida.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 8 tundi marinaadis

Kogus: 6 portsjonit
Lõigata liha 1 cm paksusteks viiludeks, vasardada õhukeseks ja laduda kihiti taldrikule. Maitsestada iga kihti jahvatatud pipra ja soolaga. Lasta seista 15 minutit toatemperatuuril. Kasta lihatükid jahusse ja vähese soolaga lahtiklopitud munasse ning küpsetada pannil õlis kuldpruuniks. Laduda kihiti keraamilisse kaussi või emailpotti. Marinaadi tarvis koorida ja viilutada porgand(id) ja sibul. Panna koos vee ja maitseandjatega tulele. Keeta 2–3 minutit, lisada pool äädikakogusest ja maitsta – marinaad ei tohi olla ei magus ega mage. Kui vaja, lisada ka teine pool äädikast ja täiendavalt soola-suhkrut. Kallata kuum marinaad veel soojale lihale. Lasta jahtuda ja maitsestuda vähemalt 8 tundi. Hoida jahedas kohas või külmkapis.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Reelika 01.juuni 2016 21:30
Kui kaua selline liha säilib kui purki teha?
Jinx 23.veeb 2013 11:24
võiks proovida
1