Peotoidud  » Sõbrapäev

Kirsitort Valentinile

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Südamest südamesse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Biskviidi valmistamine

1. Sulata pannil või, keera kuumus maha ja sega sisse hakitud valge šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud.
2. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga kohevaks vahuks. Sega sisse või-šokolaadi sisu ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega segamini.
3. Kalla tainas 20 cm-se läbimõõduga koogivormi. Torka taina sisse ühtlaselt jagatuna külmutatud (nb! mitte üles sulatatud) kirsid, pane kook ahju ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit või kauem. Kontrolli küpsust puutikuga. Veerand tundi enne küpsetusaja lõppu kata kook pealt fooliumiga, et see liiga pruuniks ei läheks. Võta ahjust, eemalda vormist ja jäta jahtuma.

Kirsikatte valmistamine
1. Pane kirsid, vesi, suhkur ja vanillsuhkur potti ja kuumuta keemiseni. Keera kuumus madalaks ja lase 2-3 minutit podiseda.
2. Eemalda 1,5 dl kirsivedelikku ja pane see siirup koogi immutamiseks, võikreemi ja küpsiste valmistamiseks kõrvale.
3. Pane eraldi kaussi maisitärklis ja sega see potist võetud 2-3 spl vedelikuga. Sega tärklis vedelikuga segamini ja kalla see kirssidele. Sega intensiivselt. Kirsikate pakseneb. Lülita kuumus välja.

Roosa võikreemi valmistamine
1. Klopi toasoe või suhkru, vanillipasta ja 2 spl kirsisiirupiga (mille võtsid katte valmistamisest) vahule.

Küpsiste valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkru ja riivitud sidrunikoorega.
2. Sega juurde muna ja vanillipasta. Lisa jahu.
3. Sega tainas ühtlaseks, mässi tainapall kilekotti ja pane 1 tunniks külmkappi ootele.
4. Rulli tainas jahusel pinnal umbes 0,5 cm paksuselt lahti ja lõika välja südamekujulised küpsised (umbes 4-5 cm pikkused). Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit kuniks need on kuldpruunikad. Jahuta täielikult.
5. Sulata kuuma vee kohal hakitud valge šokolaad ja pane see kondiitrikotti. Pane teise kondiitrikotti (millel on imepeenike ots, et saad ühe tilga kaupa tilgutada) valmis 1 spl kirsisiirupit.
6. Kata küpsised valge šokolaadiga ja tilguta küpsise keskele üks tilk kirsisiirupit. Võta hambatikk ja tõmba sellega keskelt tilgast läbi, nii et tilgast moodustub südameke.
7. Pane küpsised külmkappi umbes 30 minutiks tahenema.

Koogi kokkupanemine
1. Lõika jahtunud biskviitkook keskelt horisontaalselt pooleks. Keera see pahupidi, et kirssidega pool jääks ülemiseks kihiks. Pane alumine koogipoolik serveerimistaldrikule ja immuta see kirsisiirupiga. Kata umbes poole võikreemiga ja tõsta peale teine koogipoolik.
2. Määri koogi servadele ülejäänud võikreem ning tõsta sellele tahenenud küpsised.
3. Kalla ettevaatlikult peale kirsikaste.
4. Serveeri kohe või jäta külmikusse ootele.

NIPP!
Küpsiseid ei kulu koogi peale nii palju kui neid retsepti järgi küpsetasid. Tee topeltkogus võikreemi ja pane kaks küpsist kokku nii, et määrid võikreemi kahe küpsise vahele.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eva 10.veeb 2014 16:31
1) Vanillipasta ongi vedelapoolne pasta, mis on valmistatud vanillist (vanilla bean paste). Seda müüvad näiteks Stockmann ja Piprapood, kindlasti on mujalgi. Selle võib retseptis loomulikult tavalise vaniljesuhkruga asendada. 2) Toasoe või on toasoojasse jäetud või, mis on pehme ja hästi töödeldav.
aivu13 10.veeb 2014 12:22
Küsin võib olla natuke imelike küsimusi aga mis asi on vanillipasta. Kas siin on mõeldud kohupiima pastat vanilliga või midagi muud. Kas või tuleb eelnevalt sulatada ja toasoojaks lasta või lihtsalt panen tuppa seisma mingiks ajaks kui on umbes toa temperatuuri saavutanud. Ei leidnud vanillikreemi kogust küpsiste valmistamisel
1