Peotoidud  » Sõbrapäev

Südamekujuline kräsupea

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Kräsupeatort on paljude lemmik, eriti kui sinna on lisatud hapukaid vaarikaid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Põhjade valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ja soodaga ühendatud jahu, sega ühtlaseks. Laota pool tainast küpsetuspaberiga kaetud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200° juures 20 minutit. Proovi tikuga, kas põhi on küps, ning lase jahtuda.

2. Lisa ülejäänud tainale 2 sl kakaod ja laota see samuti küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 15–20 minutit ehk kuni põhi on küps ja lase jahtuda.

3. Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkruga.

4. Aseta tume tordipõhi serveerimisalusele ja lõika sellest võimalikult suur süda. Lõika see kaheks kihiks ja pane  kihtide vahele hapukat moosi. Tükelda hele põhi kuubikuteks ja sega hapukoorekreemiga. Sega hulka ka vaarikad. Laota saadud mass pruunile põhjale, säilitades südame kuju.

5. Glasuuri valmistamiseks sulata kuumaveevannil šokolaad koos võiga. Lisa vahukoor ja kakaopulber, kuumuta keemiseni. Jahuta glasuuri veidi ning nirista siis tordile.

6. Kaunista kommidega, kui kasutad neid. Lase tordil järgmise päevani külmas seista. Kui valisid kaunistamiseks marjad, lao need peale vahetult enne serveerimist.

NIPP!
Kui teed torti suvel, kasuta kaunistamiseks kommide asemel vaarikaid või maasikaid.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa