Peotoidud  » Sõbrapäev

Pidupäevatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Maitsev ja mahlane tort
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg u 45 minutit + u 45 minutit küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Jahvata pähklid, lisa tuhksuhkur, jahu ja küpsetuspulber.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult segusse.
Vala tainas u 22 cm läbimõõduga võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivate servadega koogivormi.
Küpseta 175 kraadi juures u 45 minutit.
Proovi tikuga, et kook oleks korralikult läbiküpsenud.
Jahuta valmisküpsetatud põhi.
KREEM:Hoia želatiini u 10 minutit külmas vees, võta välja ning sulata potis nõrgal tulel. Sega munakollased koore, suhkru ja maisitärklisega potis. Kuumuta kreemi nõrgal kuumusel, pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. NB! Ära keeda! Lisa šokolaad kuuma kreemi ja lase tal sulada. Võta pott tulelt, lisa sulatatud želatiin, vanillsuhkur ning jahuta kreem.
Vahusta koor, pool sellest kogusest sega jahtunud kreemiga.
Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks ja kata kihid kreemiga.
Kaunista tort ülejäänud poole vahukoore kogusega, puista peale riivitud šokolaadi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kesmis 13.nov 2010 16:28
Minul läks ka täitsa nässu. Olen palju küpsetanud, aga nii halvasti pole ükski kook välja kukkunud :( Põhi ei kerkinud, kolmeks ei saanud seda kohe kindlasti lõigata, kreem sai liiga vedel. Huvitav mida ma siis valesti tegin!??
levera 10.okt 2006 07:49
milliseid pahkleid?????
riin1 25.sept 2006 22:15
kas tõesti 1/2 spl. jahu?
helliknokk63 07.aug 2006 16:32
tort on hea.Lihtne teha.
piret68 01.juuni 2006 19:06
Lara ei läbenud korralikult teksti lugeda, aga kommentaare jaksab jagada...
Katzzz 27.juuli 2005 22:35
kuidas saab olla ´1/2 spl jahu??+
iisver 18.juuli 2005 08:39
väga maitsev
lara croft 29.mai 2005 15:19
45 minutit? mis hetkest neid minuteid lugema peaks hakkama? Esiteks ei tea küll mida ma valesti tegin, minu tordipôhi igal juhul ei kerkinud nii palju, et seda kolmeks oleks saanud lôigata. Ma pole just eriti usin küpsetaja, aga nii äpardunud asja ma ka pole kunagi teinud. Minule jäi pisut arusaamatuks, mis selle zhelatiiniga täpselt teha tuleb, ehk täpsustaksite. Kuidas seda sulatada tuleb? Veega? Ilma veeta ja kui veega , siis kui palju vett tuleb kasutada? Hirmus kahju on, et sünnipäeva tort untsu läks. :(
1