Peotoidud  » Sõbrapäev

Lasanje II

Keskmine hinne: 3.34 Allikas: Maire Suitsu Autor: Helen
Pastaroog. Et saada kuulsast Bologna lihakastmest õige maitseelamus, valmista kaste kõigist ettenähtud koostisosadest ning ära lühenda hautamisaega.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Kõige otstarbekam on hautada kaste valmis eelmisel päeval samaaegselt mõne teise roaga.
Pruunista peenestatud köögiviljad ja peekon kuumas õlis, tõsta vahukulbi abil pannilt ära.
Prae hakkliha kahes järgus pruuniks.
Kalla kõik ained paksupõhjalisse anumasse.
Lisa vein, 1 tl soola ja 0,5 tl musta pipart, hauta niikaua, kuni peaaegu kogu vein on haihtunud.
Lisa piim ja muskaat, keeda väikesel kuumusel, kuni piim on imbunud lihasse.
Sega hulka tomatihoidis ja -pasta ning hauta kaane all vaevu keevana umbes tund aega.
Kastmesse peab jääma piisavalt vedelikku, võimaldamaks lasanjeplaadikeste paisumist küpsemisel.
Valmista vahepeal valge kaste.
Sulata või paksupõhjalises kastrulis, raputa juurde jahu ning kuumuta segades 2-3 minutit.
Lisa peene nirena piim, kastet samal ajal vispliga kloppides.
Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Kuumuta väga väikesel tulel veel 5-7 minutit, aeg-ajalt põhjast liigutades.
Kata pikliku ahjuvormi põhi lihakastme kihiga.
Hoia lasanjeplaate ükshaaval mõni sekund soojas vees, lao siis väikese ülekattega kastme peale.
Kata plaadid lihakastme, seejärel valge kastmega.
Jäta kõige pealmiseks kihiks valge kaste.
Raputa roog üle riivjuustu ja võitükikestega ning küpseta 225 °C ahju keskosas 30 minutit.
Võta vorm ahjust, aseta puust lõikelauale, kata fooliumiga ning lase enne serveerimist 15 minutit seista.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kristjan 06.jaan 2013 16:34
mul läheb bolognese sisse tavaliselt 1 küüslaugu pesa.
keilikeili 09.juuni 2011 17:53
täpselt retsepti järgi küll ei teinud, aga tuli väga hea. usun, et retsepti järgides tuleks veelgi parem. soovitan!
annu 10.okt 2010 21:38
Mina segan vispliga, ei mingeid tükke. Minu lemmik lasanjeretsept!
NAAJ 20.sept 2010 09:24
Vabandust! Kallad purki piima ja segad piima sisse jahu jne...
NAAJ 20.sept 2010 09:23
Kui jahu ikkagi tükki kipub jääma, siis proovi seda nippi: paned purki jahu, sinna sisse segad jahu, kaan peale ja raputad purki kuni jahu on niinimetatud lahustunud. Selle segu valad siis pannile ja kuumutad. Mina teen sageli sedasi ja kunagi ei lähe jahu tükki.
Säde 19.sept 2010 20:52
valge kastme tegemine keerukas, kui hoolikalt ma ka ei segaks ikka tükid sees:( no mis nipiga see õnnestuks?
Linda 02.nov 2008 17:09
15 minutit peab seisma, et ta tahkuks.
Reeda 22.jaan 2006 17:04
Suur tänu kasuliku nipi eest- hoida lasanjeplaate enne vormi panekut mõni hetk soojas vees. Proovige järgi -see tõesti toimib.
pensionär 30.okt 2005 11:25
Ei leia et see toit kuuluks lihtsate hulka. Tasub igatahes küll valmistada. Miks see peaks enne serveerimist 15 min seisma???
1