Peotoidud  » Sõbrapäev

Suhkrukeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Õhuline ja lihtsalt valmistatav suhkrukeeks, mis on niisama maitsev ja sobib ka suurepäraselt tordipõhjaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Pane ahi sooja 200º C peale. Kook tuleb panna kuuma ahju. Võta 1½ liitri suurune koogivorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Vahusta muna suhkruga valgeks ja kohevaks, mikseriga 4-5 minutit, käsitsi 7-8 minutit. Sega jahu, kartulijahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur (või ühe sidruni riivitud koor) ning aja vesi keema. Lisa jahusegu kuumale veele järk-järgult, ise korralikult segades, et ei tekiks klimpe.
2. Sega jahusegu vahustatud munaga.  Vala tainas vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200º C juures, ahju alumises osas. Tõsta valmis kook ahjust ja lase jahtuda rätiku all.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
solvunud kokk 18.aug 2009 17:12
krt küll inimesed kui lisate retsepti siis võiks ikka täpsemalt kirjutada mitte suvaliselt
miina 27.dets 2008 22:02
täitsa hea keeks, muidu tegin nii nagu retseptis, aga veega segasin osa jahu ja siis ülejäänud munaga ning segasin siis kõik kokku ja ei miskeid klimpe ja küpses ilusti:D
miina 27.dets 2008 22:02
täitsa hea keeks, muidu tegin nii nagu retseptis, aga veega segasin osa jahu ja siis ülejäänud munaga ning segasin siis kõik kokku ja ei miskeid klimpe ja küpses ilusti:D
taana77 03.veeb 2008 13:06
Proovisin ka seda retsepti. Kui valmis sain, siis polnud see üldse keeksi moodi, ei maitse ega välimus. Minu arvates on puudu üks keeksi põhikomponentidest ehk siis või (margariin).
kariina 08.apr 2005 18:36
Kahetsen, et seda retsepti usaldasin - no mõelge ise, kui me võtame 3,5 dl jahusegu ja lisame sellele 1 dl vett, siis ei saa enam "vaadata, et ei tekiks klimpe", sest tekibki üksainus suur klimp! Vot proovige seda klimpi siis pärast sinna vahustatud muna massi sisse segada! Kas poleks mitte loogilisem jahu ja vedelik tasapisi ja vaheldumisi vahustatud munale lisada? Kurb, et ma selle peale ise ei tulnud enne kui mul kausis jahuklimp oli... Ühesõnaga mu keeks ei küpsenud läbi, sest tal olid klimbid sees :( Ja ehkki selle nimi ongi "suhkrukeeks", tundus ta minu jaoks liialt magus.
kariina 07.apr 2005 15:56
Vahustatud muna lisad jahusegule pärast seda, kui oled jahusegu veega seganud. Ma saan sellest nii aru.
mari72 18.märts 2005 12:34
väga segane retsept. kuhu siis see vahustatud muna jääb. mis ma sellega teen, kuna selle siis juurde lisan , aga muidu tundub olevat päris hea.
1