Peotoidud  » Sõbrapäev

Tiigrikeeks

Keskmine hinne: 4.02 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Tiigerkeeksi nimetatakse ka marmorkeeksiks. Valmistamisaeg u 45 minutit + u 60 minutit küpseb.
Valmistusaeg: üle 60 min

105

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur valgeks vahuks. Lisa munad ükshaaval, sega , siis jahu, küpsetuspulber ja koor. Sega korralikult et ei jääks klimpi. Võta 1½ liitrine piklik küpsetusvorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Täida vormist 3/4 tainaga. Sega kakao ülejäänud tainaga, vala vormi ja tõmba tainanoolijaga läbi taina, et keeks jääks siiruline. Küpseta 175ŗ C juures, ahju alumises osas u 60 minutit või kuni kook kekselt puutikuga proovides läbiküpsenud. Lase koogil veidi jahtuda ja tõsta siis vormist välja ning lase jahtuda rätiku all.
Serveerimisviis
Serveeri jahutatult.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Villu 02.okt 2012 18:25
muidugi täna teen teistkord juba :)
Villu 02.okt 2012 18:24
tegin ka esimest korda :) ja super tulemus ;)
annibunny 29.juuli 2012 18:00
Esimest korda tegime keeksi ja tulemus oli super.
Krissu 31.märts 2012 14:09
Hakkan just tegema seda keeksi. Kommentaaride järgi tundub hea ;)
Siiri Kirikal 14.okt 2011 08:55
Maarika: sellest kogusest saab lihtsalt üsna suure keeksi. Ka jahu on siin tavapärasest enam, kui retsepte võrrelda. Ja kui rasvaine korralikult ära vahustada, saab see väga hea. Ise soovitaks ma margariini asemel võid kasutada.
Maarika 13.okt 2011 21:13
Kas margariini liiga palju ei ole. Olen mitmeid keekse teinud järgides retepti, aga margariini on liiga palju saanud. Kuidas ise teinud olete?
jonnu 14.mai 2011 17:00
Tegin just seda keeksi. Suhkurt panin 150 ml. ja 2 sp. mett, jahu mul nii palju ei olnud ja puuduoleva osa jahust asendasin mannaga. Kokkuvõttes tuli väga hea:Y
sirli11 12.mai 2011 13:18
Ma olen seda keeksi nüüd 2 korda teinud ja mõlemal korral oli tulemus lihtsalt suurepärane. Esimesel korral lisasin rosinaid ja siis ei kerkinud NII hästi. Esimesel korral tegin seda kakaoga osa ka natuke liiga palju, kuigi maitse oli ikka mõlemal osal väga hea. Üks asi - minu keeksil vajub alati tume osa alla ja ta ei ole päris nii kena kui pildil. Võib-olla ma ei sega nii hästi neid vormis läbi või midagi... Hinne 5, sest see keeks on hea maitsega, lihtne teha (retsept on kergesti mõistetav ka mulle, kuigi ma keeksi pole varem teinud ja olen seda veidi kartnud) ja vajaminevad asjad on ikka kodus olemas (kui õhtuks on vaja midagi teha). Aitäh :)
Catz 23.märts 2011 14:12
Olen proovinud ja lisanud vaheldumisi heledat tainast ja tumedat kakao tainast - jääb väga ilus triibuline ja maitsev on ka :Y
fänn 01.märts 2011 12:42
kogupere lemmik
liis 08.dets 2010 14:31
väga maitsev.kindlasti soovitan
NAAJ 05.aug 2010 09:12
Rosinaid võib keeksile alati panna. Mina ka lisan rosinaid, kui meelde tuleb
verx 04.aug 2010 16:20
keegi näiteks rosinaid ka lisanud on?? endal plaanis teha ja mõtlesin, et viskaks peoga rosinaid kah sisse:D
sina 07.juuli 2010 19:58
lollikindel retsept minule, alati väga maitsev
helenhh 29.apr 2010 15:58
Ahjus praegu. :) Tundub, et tuleb hea, lõhn on küll juba suurepärane.
küsimus* 04.apr 2010 00:06
kas sellele taignale võiks veel lisada näiteks ?okolaadi tükke ? :D on keegi proovind ja kuidas jäi ?
soolapähkel 07.dets 2009 13:29
Vana hea tiigerkeeks. Polnud ammu teinud ja täna tegin selle retsepti järgi. Kerkis ilusasti. Hästi maitsev :Y:Y:Y
twinky 28.okt 2009 11:43
Hea keeks! Natuke ainult liiga rasvane, aga seda mõnusamalt sulab suus! :) Hea lihtne teha! Soovitan!
anks 26.sept 2009 16:16
Hea keeks :) Tegin selle lahtikäidavas vormis ja peale veel ?okolaadi võõba ka..
jansuu 21.juuli 2009 13:33
Ma olen allas kolmteis ja ma jaba armastan küpsetada keeks ja muffineid :D See keeks oli väga väga hea :P Soovitan kõigile!
NurrMarta 14.juuli 2009 16:32
Tainanoolija on selline uuemat (no ena mitte tegelikult niiväga uuemat :)) sorti köögitarvik, millega on lihtne kaussi või purki "limpsida". Varre otsas on mingist pehmemast plastist (või silikoonist?) lame jubin, mille üks serv on kumera kujuga. Selle vahendi kasutamist esineb tihti Maire Suitsu retseptikirjeldustes :) Olgema ausad, ei ole oluline, et siin retseptis just nimelt selle vahendiga peab need triibud tegema :P Kahvel, nuga - tee oma valik sellest, mis sahtlis leidub.
pisii 14.juuli 2009 14:36
kordaks küsimust, mis varem tõstatatud. msasi on tainanoolija? mingi glasuuriprits??:A
henry 09.märts 2009 16:48
Ma hakkan seda keeksi tegema.See näeb väga hea välja
henry 09.märts 2009 16:47
0lahee
moniika 21.veeb 2009 13:21
päris hea, kuigi natuke tundub liiga rasvane. Ja lõigates kipub katki minema, aga v-o peaks veidi jahtuma. Maitse on mõnus :)
12