Peotoidud  » Sõbrapäev

Klassikaline suhkrukeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Alati õnnestuv küpsetis, mida saad kasutada ka tordipõhjana või serveerida lihtsalt kohvi kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min

u 35 minutit + u 45 minutit küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pane ahi sooja 175º C peale. Võta 1½ liitrine koogivorm ja määri võiga ning puista üle riivsaiaga. Vahusta muna ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sulata rasvaine nõrgal kuumusel, lisa vesi ja kuumuta. Lisa kuum vee-või segu munavalge ja jahu segule, järk-järgult ning sega. Kuid ära vahusta miksriga. Vala tainas vormi. Küpseta 175º C juures ahju alaosas u 40 minutit kuni keeks võtab ilusa värvi. Lase koogil jahtuda veidi aega vormis, seejärel tõsta vormist välja ja lase jahtuda rätiku all.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
naisvaim 21.dets 2012 10:11
Kas küpsetuspaberit võib kasutada? Et jätaks siis riivsaia ja või ära?
Evea87 29.dets 2009 15:52
Hea kook tuli, kuid kõiki aineid polnud kodus olemas siis asendasin või õliga ning riivsaia mannaga, maitset see ei muutnud absoluutselt. Kuid retseptis antud segamisjärjekord on küll veidi vale, aga eks igaüks ise teab, kuidas teeb. ;)
kelli 28.veeb 2009 17:07
väga hea ja mahlane kook:Y
rainer 30.dets 2008 18:30
sooviksin osta kott-toole
nahk 30.dets 2008 18:29
ei usu
vanaema 19.märts 2008 16:28
super proovisin järele ja väga hea sobib millegagi külmaga juua
metslanna 12.jaan 2006 16:29
eile tegin...väga hea!..võib tõesti kasutada tordipõhjana, aga ise lisaks siis vähem suhkurt..
Arien 17.aug 2005 15:13
Naine tegi.Hea ja täidab kõhtu.Kõige parem külma piimaga :)
mu:zi 27.apr 2005 14:58
Kas vahustada tuleb ainult munavalged (p.6)?
rellu 31.märts 2005 14:07
Väga hea ja maitsev.
maaema 26.veeb 2005 17:51
väga tore küpsetis, ruttu valmis, hea. Ma vahustasin munad koos kollasega ja lisasin kuuma segu vähehaaval ja segades.
1