Peotoidud  » Sõbrapäev

Šokolaaditort vahukommidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Vahukommid muutuvad kahe kuuma šokolaadipõhja vahel üles sulades imemaitsvaks kreemiks. Tort on mõnusalt šokolaadine, aga mitte üleliia magus.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Põhja jaoks sulata 150 g võid. Sega hulka kreeka pähklid, purustatud vaniljevahvlid ja fariinsuhkur. Vooderda kahe 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, vormi ääred määri rasvainega. Sega mikseriga jahu, suhkur, kakao, sool, vaniljesuhkur, munad, kookoshelbed ja ülejäänud toasoe või. Jaga taigen pooleks ning vala mõlemasse vormi. Küpseta 180° juures 30 minutit, kuni taignasse torgatud tikk jääb puhtaks. Tõsta üks põhi serveerimisalusele, vahvli-pähklisegu ülevalpool; lao sellele vahukommid. Pane peale teine põhi, taas vahvli-pähklisegu ülevalpool. Põhjad peavad olema kuumad, ainult nii sulavad kommid nende vahel üles. Lase veidi jahtuda ja pane tort külma.
Glasuuri tarvis sulata 250 g tumedat šokolaadi kuumaveevannis koos 3 sl või ja 3 sl veega, nii et segu jääb ühtlane. Kui glasuur on pisut jahtunud, lisa 1,5 tl vaniljet ja 3 sl tuhksuhkrut ning sega ühtlaseks. Kata tort glasuuriga. Jahtunud glasuurile pane kaunistuseks jämedalt riivitud šokolaadi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kairc 26.märts 2012 09:57
Omapärane kook. Väga rammus, minu jaoks ehk pisut kuiv, kuid kindlasti proovimist väärt. Samas teist korda ma selle koogi küpsetamist enam tõenäoliselt ette ei võta, kuna valmistamine nõudis aega ja vaeva, kuid tulem ei olnud päris minu maitse järgi. Aga magusafännidele ning ?okohoolikutele soovitan! Retsepti kohta mõned märkused: 1. Põhja koostisosad (või, pähklid, suhkur, vahvlid) võib kõik koos köögikombainis ühtlaseks peeneks massiks purustada. Nii saab sellise tekstuuriga põhja, mida on kerge vormidesse vajutada. 2. Tainas jääb nii paksuks massiks, et seda ei saa vormidesse valada, küll aga saab tainast väga edukalt nt lusikaga vormidesse tõsta ning seejärel laiali hajutada. Taigna tõstmisel soovitan tainas juba tõstes terve vormi ulatuses laiali paigutada, mitte keset vormi ühte hunnikusse kuhjata, sest muidu on ebamugav tainast põhjamassi peale laiali ajada, tainas tõmbab põhja kaasa. 3. Kui lasta tordil nt üleöö külmkapis seista, on see järgmisel päeval kivikõva. Sellest ei maksa end heidutada lasta. Laske tordil enne serveerimist umbes tunnike kusagil soojas seista ning seejärel saab küpsetise väga hõlpsasti lahti lõigata.
maris 09.mai 2011 12:33
...ja mina veel kartsin,et mu tort võib koost laguneda....sel-
gus,et ka telliskivi poleks tordi peale kukkudes seda lõhkunud! Tegin selle tordi emale emadepäevaks ja kui seda lahti lõikama hakkasime,ei hakanud mitte ükski nuga sinna peale.Kutsusime lõpuks meesterahva appi ja suure vaevaga sai ta siiski selle lahti lõigatud.Kuid süüa polnud seda küll millegagi võimalik,isegi mitte kahvliga:( Huvitav,-
tegin täpselt retsepti järgi,kuid tort tuli nii kõva,et sellega oleks võinud ka elevandi surnuks lüüa. Esimene tort minu elus,mis mul välja ei tulnud.
Maris 07.mai 2011 13:49
Jah,minu jaoks oli ka retsept ise arusaamatu,kuna kuskil pole ju kirjutatud,mida selle pähkli-vahvliseguga teha tuleb,alles lõpus tuleb see välja,et see tuleb põhja panna.Sellised asjad peaksid väga täpselt kirjas olema,et ei peaks hakkama ise nuputama.Ja ma ei saa ka aru,kuidas on võimalik seda tainast vormi valada,kui see on kõva.Tegin tordi valmis ja see näeb muidu suurepärane välja.Homme proovime järgi,eks siis selgub,kas on ka hea tort:)
Brüleekreem 26.märts 2011 15:52
Hmmm, midagi on selle retseptiga küll nihu läinud. Kogused olid küll kõik täpsed, kuid... Selle vahvliasjanduse sain kenasti vormidesse pandud, kuid pealmist kihti valada ei andnud. Tainas meenutas justkui moorapallide oma (ja maitses hästi), kuid vahvlikihi peale jäi see justkui purutaolise kihina. Täpselt samasugused, ainult et kõvad olid need põhjad ka ahjust välja võttes. Tagatipuks lagtunes pealmine kiht täiesti koost, kui üritasin torti kokku panna. Nii et raputasin lihtsalt puru peale ja katsin hiljem ?okolaadiga. Süües oli tunne, nagu näriks müslibatoone.
mirka. 23.veeb 2010 18:21
Väga hea tort. Aga mina panin peale teise glasuuri ja pähkleid ka ei pannud. Olen teind seda juba aastaid.
Sicret 29.mai 2009 18:44
Kas kellelgi tõesti õnnestus see taigen sinna vormi VALADA? Mina pidin sõrmedega vajutama, sest see taigen oli nagu taigen ikka - sitke (koostisosades pole ju midagi vedelat). Ja retseptis ei ole kirjutatud, mida teha selle vahvli-pähkli-
fariinisuhkru-või seguga (kohe läheb jutt üle taigna peale). See selgub alles lõpupoole, et ahjust tulles tuleb vahvlipõhi ülespoole jätta - järelikult tuleb see segu siis vormi põhja panna. Aga see lause võiks ikkagi sees olla! Eks näeb, mis välja tuleb - ootused on suured, sest kook näib põnev =)
Kaisa 10.apr 2009 12:38
Ei usu, slavad ära ju ahjus. Või lähevad kõrbema...
maria 12.märts 2009 20:46
kas neid vahukomme kohe taina sisse ei või panna? :)
cruely 25.jaan 2009 19:21
Täitsa lõpp! see näeb ikka super hea välja! :Y
köögi katake 16.aug 2006 12:02
see on selline imelik kook.väga hea samas. jätku leiba!
urbsik 12.märts 2006 09:24
minu pere küll pistis selle koogi nahka jube hea oli -kiitos retsepti eest
1