Peotoidud  » Vastlad

Suur vahukoore-juustutort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kook asendab vastlapäeval suurepäraselt vahukoorekukleid. Vormitäiest jagub suuremale seltskonnale ka muudel tähtpäevadel.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg 40 minutit + 15-20 minutit küpsetamiseks + 2-3 tundi tarretamiseks

Taina valmistamiseks vahusta või suhkruga, lisa muna ja jahu ning riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks. Rulli tainas küpsetuspaberil ristkülikuks ja tõsta koos küpsetuspaberiga kõrgema äärega ahjuvormi (mõõtudega umbes 30-40cm). Küpseta 200 kraadises ahjus 15 -20 minutit helepruuniks. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Määri jahtunud põhjale jõhvikakeedis. Pane želatiin veega paisuma. Vahusta toorjuust suhkruga. Sulata želatiin vesivannil ja sega peene nirena toorjuustu hulka. Vahusta rõõsk koor ja lisa juustusegusse. Tõsta koogile ja pane 3-4 tunniks külmkappi tarduma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa