Peotoidud  » Vastlad

Vastlakuklid kardemoniga

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kardemonihõnguliste vastlakuklite küpsetamisest võiks saada igas peres traditsioon. Tuba saab lendlevaid saiaaroome täis ja isetehtud pehmetele ja kohevatele kuklitele pole lihtsalt samavõrra häid mitte kuskilt võtta.
Kogus: 12 portsjonit
1. Sega kuivpärm mõne spl jahuga ja klopi 40 kraadise temperatuuriga piima hulka. Lisa toasoe munakollane, sool, suhkur ja kardemon. Parema maitseomaduse annavad vahetult kardemonikupardest (5-7 tk) eemaldatud kardemoniseemned, mis tuleb enne tainasse lisamist uhmris purustada.
2. Lisa pool jahu kogusest ja sõtku 2-3 minutit. Seejärel lisa järk-järgult ülejäänud jahu, jättes esialgu 1 dl järele. Lisa tükkidena toasoe või ja sõtku tainas uuesti ühtlaseks. Sõtkumist jätkates lisa vähehaaval nii palju jahu, et tainas oleks elastne ja läikiv ning lööks käte ja kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Tainas peab kerkima kahekordseks - selleks läheb umbes 1 - 1,5 tundi.
3. Sõtku tainas jahuste kätega kergelt läbi, nii et gaasimullid lõhustuksid. Vormi kuklid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima, nii et kuklite vahele jääb vähemalt paarisentimeetrine kerkimisruum. Kata rätikuga ja lase kuklitel veel 1 tund kerkida.
4. Pintselda kuklid munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-12 minutit. Jahuta ja lõika õhukeselt ära ülemine osa.
5. Määri kukli lõigatud pinnale vaarikamoosi. Sega kohupiimakreem hapukoore ja suhkruga ning tõsta kuklile. Kata kaanega ja raputa üle tuhksuhkruga.
PANE TÄHELE: 1 pakk ehk 7 g kuivpärmi vastab 25 g presspärmile. Presspärm lahustatakse suhkruga ja saadud segu lisatakse soojale piimale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
hannake 22.märts 2011 08:37
vastlakuklid mmm:A:):D
jessica 13.märts 2011 14:09
Jahust tuli puudu ja panin kaerahelbeid sisse ja muna ei viitsind ka keegi putkast tuua,aga vast kõlbab süüa (kasvõi koeral)
malle 12.märts 2011 16:33
väga väga hea:Y
malle 12.märts 2011 16:32
väga hea oli...... soovitan
jannu 09.märts 2011 19:09
ma väga vabandan, et niimoodi nokin, aga tõesti nii tainas kui ka taigen on mõlemad vägagi õiged ;)
kevu 08.märts 2011 19:44
päris hea
vasta kukalt vää 07.märts 2011 20:17
tõesti väga maitsvad,ise jätsin hapukoore ja kohupiima välja ning panin ainult moosi,vahukoort ja tuhksuhkrut peale:)
Hindaja 07.märts 2011 19:58
Jansa, sa oled ise üks paras tainas. :) Aga kuklid on ausad. Nagu lubatud, oli kodu mõnusat saialõhna täis ja mul läks kohe tuju paremaks, sest saiad tulid head pehmed välja.
ÕS 07.märts 2011 17:34
Õigekeelsussõnaraa-
mat (2006): märksõnaotsing Vastu-
seid: 1 .taigen , parem: tainas
Jansa 07.märts 2011 16:58
Ma väga vabandan, et niimoodi nokin, aga mis asi see tainas on, mida te kõik teete kogu aeg? Naabrimees võib tainas olla.......koogi jaoks oleks ikka taigent vaja :)
1