Peotoidud  » Vastlad

Tuuletaskupärg šokolaadikreemiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kes vanu kombeid austab, see teab, et pärast vastlapäeva algav paast ei luba rammusat süüa. Seega on viimane aeg üks tõhus maius valmistada. Vahelduseks võib selline tuuletaskupärg vastlakukleid asendada. Pikka liugu kõigile!
Valmistusaeg: 40-60 min

30 min + küpseb 25–30 min

Kogus: 1 portsjon
Lõika või kuubikuteks. Vala kastrulisse vesi, lisa piim, või ja sool. Kuumuta segades keemiseni. Tõsta kastrul tulelt ja kalla kogu jahu korraga vedeliku sisse. Sega hoogsalt, kuni tainast moodustub pall. Pane kastrul pliidile tagasi ja kuumuta veel paar minutit, samal ajal segades. Võta kastrul pliidilt, tõsta tainas kaussi ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Lisa ükshaaval munad, iga kord sega tainas ühtlaseks. Pane tainas kondiitrikotti ja pressi ringina umbes 16 rosetti jahuga kaetud ahjuplaadile, jättes väikesed vahed. Küpseta 225-kraadises ahjus 10–15 minutit, alanda kuumus 200 kraadini ja küpseta veel sama kaua. Ära ahjuust küpsetamise ajal ava. Pärast küpsetamist ava ahjuuks ja jäta pärg ahju jahtuma. Sulata šokolaad vesivannil. Sega hulka ricotta koos brändiga. Vahusta koor suhkruga ja sega kreemisse. Lõika pärjal ülemised osad kaanena ära. Tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsiga kreem õõnsustesse. Tõsta kaaned peale. Sulata šokolaad ja nirista pärjale.
Kogus 16 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
toxi 12.aug 2012 16:12
meie pere lemmik ;) panen vahele lisaks vahukoorele veel värsket maasika- või vaarikamoosi :)
mmarim 24.veeb 2012 18:54
panin kahekordselt paberist vormid. ja muu tegin täpselt retsepti järgi - sama kaua oli ahjus.
Fff 22.veeb 2012 19:22
Tõeliselt hea magustoit :) Märku annab sellest tõsiasi, et taldrikutelt kaovad need silmnähtavalt ;) To mmarim: hea idee, mõtlesingi, et tulevad nad ju igaüks ise suurusega. Kas oli tavaline metallist muffinivorm või silikoonist? Ja kas küpsetamise aega natuke pikendasid ka või ei?
mmarim 21.veeb 2012 20:29
väga head! tegin muffinivormidega, seega oli ka vorm rohkem kontrolli all.
elycee 21.veeb 2012 18:25
Superhead! Tegin pool kogust ja kahetsen! :) Nii pehmed ja värsked!
iiris 20.veeb 2012 21:00
Väga head ;P
1