Peotoidud  » Vastlad

Hernesupp suitsulihaga

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Hernesupp, see ei ole niisama. Kõva tegemine ikka.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Herned pane eelmisel õhtul likku. Mina soojendasin ahju 200 kraadi peale ja panin suitsuliha ahju. Küpsetasin vaikselt kaks tunnikest, rasv voolas välja, liha muutus aina paremaks. See muidugi on vabatahtlik.
Hommikul aseta liha külma veega tulele. Lase keema tõusta, riisu vaht, lisa herned ja loorber. Keeda madalal tulel. Puhasta ja riivi porgand jämeda riiviga, tükelda sibul. Kui herned hakkavad juba lubama, õngitse liha välja. Prae sibul ja porgand või sees ja kalla supile seltsiks. Tükelda liha. Kui kõik valmis, maitsesta ettevaatlikult soola ja pipraga ning sega sisse üks lusikatäis sinepit.
Üks kord aastas tuleb see küll ette võtta. Imeline supp!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pragma 14.veeb 2016 14:09
to teisitimõtleja. her-
nesupi sisse kruupe panevad ainult nõukaaja koolikokad..
Siiri Kirikal 25.juuli 2013 14:55
rait: vett pane nii palju, et liha oleks korralikult kaetud. Ja saidist nii palju, et retsepte ei ole uues versioonis mitte sugugi vähem (kõik on alles), vaid neid lisandub aina juurde.
rait 24.juuli 2013 00:24
tahaks ka vee kogust teada!varem oli sait parem ja retsepte rohkem!kahju:-(
Teisitimõtleja 12.veeb 2013 16:55
Aga mina teen hernesupi suitsukana koivaga, alati ka kruupidega ja herneid ma küll ei leota, tasasel tulel on mu supp 2-3 tunniga valmis ja ma pole kohanud inimest, kes mu suppi ei kiidaks.
siirikirikal 21.veeb 2012 12:35
Tiiu: esialgu paneks ma liha keema sellise koguse veega, et see liha ära kataks. Vedeliku auramine supi keetmise ajal sõltub suuresti poti suurusest, kujust ja sügavusest ja seega on vee kogust sageli üsna raske täpselt öelda. Supi keetmise ajal saab vett ka lisada. Sel juhul aga siis keevat vett.
Tiiu 21.veeb 2012 11:33
Huvitav, kui suure vedelikukoguse kohta on retsept antud?
1