Peotoidud  » Vastlad

Veiseliharullid vinegretis miniporganditega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Talvetoidud Autor: Lia Virkus
Veiseliharullid olid levinud pühaderoog meie vanaemade ajal ja sobivad ka nüüd peolauale. Kõrvale paku ahjukartuleid ja sidruni-tüümianivinegretiga miniporgandeid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika liha viiludeks ja vasarda need kahe toidukile vahel õhemaks. Pane lihaviilule võid, pipart ja kaks pikka marineeritud kurgi sektorit. Keera liha tihedaks rulliks, ümbritse peekoniviiluga ning kinnita puust tikuga. Tee nii kõik rullid. Prae kuumas õlis igalt poolt pruuniks. Lao rullid ühe kihina väikesse potti. Kalla peale nii palju puljongit, et rullid on peaaegu kaetud. Lase kaane all pehmeks haududa (sõltuvalt liha kvaliteedist kulub selleks 40 minutit kuni tund), riisudes tekkiva vahu. Tõsta nad vahukulbiga leemest ja eemalda tikud. Lao rullid eelkuumutatud vaagnale ja kata fooliumiga. Kastme tarvis kurna leem, lisa jahuga segatud rõõsk koor ning keeda ägedal tulel 4–5 minutit. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Porgandilisandi jaoks keeda porgandeid 3–5 minutit, kalla sõelale ja nõruta. Riivi sidrunilt koor ja pressi välja mahl. Koori ja purusta küüslauk, haki tüümian. Sega sidrunimahl ja -koor, õli, äädikas, küüslauk, suhkur, sool ja tüümian kausis. Lisa porgandid, sega läbi ning serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa