Peotoidud  » Vastlad

Linnulihapasteet õuna ja portveiniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Linnumaksast, õunast, šalottsibulast, portveinist ja vahukoorest valmistatud pasteet. 
Kogus: 1 portsjon
Loputa maks külma voolava vee all, puhasta soontest, kuivata ja lõika suuremateks tükkideks. Koori õun, eemalda südamik ja lõika väikesteks tükkideks. Koori shalottsibulad ja lõika neljaks. Hauta õun ja sibul pannil 1 sl võis pehmeks. Kalla juurde portvein ja lisa maitseained. Lase keeda, kuni pool kogusest on alles jäänud. Jäta jahtuma. Sulata ülejäänud või madalal kuumusel. Püreesta maks ja õunamass köögikombainis. Lisa vähehaaval vahukoor, sulatatud või ja munad. Suru püree läbi peene sõela, maitsesta ja pane ahjuvormi (3/4 mahust). Aseta vorm kaanega kaetult ahju veega täidetud pannile ja posheeri 150 kraadi juures (gaasipliidil 1.jaotus) u 45 minutit. Ahjust võetud parfee peab olema sõrmega katsudes elastne. Lase parfeel toatemperatuuril jahtuda, seejärel tõsta 12 tunniks külmkappi tahkuma.
Lauale andmiseks tõsta parfeest eelnevalt kuuma vette kastetud supilusikaga portsjonikaupa tükid. Kaunista apelsinilõikude ja hakitud pistaatsiapähklitega.

Lisandid
Magusterav kaste apelsinimarmelaadist, apelsinimahlast ja Cayenne´i piprast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa